Kredi faizi değişti! QNB Finansbank 50 Bin TL ihtiyaç kredisi yeni maliyet tablosu yayınlandı!

İhtiyaç kredisi çekmek isteyenler için mali koşullar değişti. QNB Finansbank ihtiyaç kredisi kampanyasında faiz değişimi yapıldı. 50.000 TL ihtiyaç kredisinin aylık taksiti kaç TL oldu?
Kredi faizi değişti! QNB Finansbank 50 Bin TL ihtiyaç kredisi yeni maliyet tablosu yayınlandı!

Türkiye’de yaşanan ekonomik koşullardan dolayı Merkez Bankası tarafından bankaların müşterilere kullandırdığı ihtiyaç kredilerine dolaylı bir müdahale yapıldı. Bankalara ihtiyaç kredileri için menkul kıymet tutma zorunluluğu getirilirken bu durum ihtiyaç kredilerinde mali şartları yeniden belirledi. Bankalar zarar edecekleri yükümlülük altına girmektense ihtiyaç kredisi faizlerini değiştirmekte çareyi buldular. QNB Finansbank’ın da ihtiyaç kredisi kampanyasında bazı değişiklikler yapıldı.

FAİZ DEĞİŞTİ!

QNB Finansbank ihtiyaç kredisi kampanyası kapsamında müşterilere oldukça cazip imkanlar uygulanıyordu. Müşteriler 12 ay vadeli ihtiyaç kredisi kullanmak istemeleri durumunda bu krediyi aylık yüzde 1,44 faizle çekebiliyordular. Ancak bu faiz oranında yükselme gerçekleşti. Artık QNB Finansbank yeni müşterilere yönelik olan ihtiyaç kredisi kampanyasında sağladığı faiz imkanını yüzde 1,99’a yükseltti. Böylece kredi için ödenmesi gereken faiz maliyeti de artmış oldu.

50.000 TL İHTİYAÇ KREDİSİ FAİZ MALİYET DEĞİŞİMİ!

Kredi faizi değişti! QNB Finansbank 50 Bin TL ihtiyaç kredisi yeni maliyet tablosu yayınlandı!

QNB Finansbank'ın ihtiyaç kredisi kampanyasında faiz değişimi yapılmadan önce müşteriler 12 ay vadeli 50.000 TL ihtiyaç kredisini aylık yüzde 1,44 faizle çekebiliyordular. Bu kredinin taksiti aylık 4.670 TL olarak hesaplanırken toplam kredi maliyeti 56.041 TL oluyordu. Ancak bu maliyetle artık ihtiyaç kredisi kullanmanın imkanı kalmazken QNB Finansbank yeni maliyet hesaplamasını da paylaştı. 

Kredi faizi değişti! QNB Finansbank 50 Bin TL ihtiyaç kredisi yeni maliyet tablosu yayınlandı!

QNB Finansbank tarafından ihtiyaç kredisi faizi aylık yüzde 1,44'ten 1,99'a yükseltilince 12 ay vadeli 50.000 TL ihtiyaç kredisinin aylık taksiti 4.870 TL'ye yükseldi. Toplam kredi maliyeti ise 58.448 TL oldu. Bu kredide yaklaşık 2.000 TL'lik bir maliyet farkı oluştu. vade süresinin 12 ay gibi kısa bir süre olması faiz maliyetinin daha da yükselmesini sınırlandırdı. 

Öte yandan QNB Finansbank ihtiyaç kredisi kampanyası kapsamında müşterilere 36 ay vadeli kredilerde aylık yüzde 2,16 oranında faiz uygulanıyordu. Onun da faizi aylık yüzde 2,32'ye yükseltildi. O seçenekte de müşterilerin faiz maliyetleri artmış oldu. Ayrıca diğer bankalarda da buna benzer uygulamalar yapılmaya başlandı. Bazı kamu bankaları ise bazı kredi türlerinin hesaplamalarını kredi hesaplama ekranlarından kaldırdı. Bankalardan kredi çekmenin oldukça zorlaştığı bir süreç başladı.