Kredi kartı sahipleri dikkat! Bakanlıktan kredi kullanımlarına sınırlama geliyor

Kredi ve kredi kartı kullanımlarına ilişkin açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kredi ve kredi kartı kullanımları için sınırların geleceği öğrenildi.
Kredi kartı sahipleri dikkat! Bakanlıktan kredi kullanımlarına sınırlama geliyor

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren karar açıklandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre kredi ve kredi kartı kullanımları için yeni sınırların getirileceği öğrenildi. Bugün ekonomi hakkında pek çok önemli gelişmelerden bahseden Bakan Şimşek, yaptığı açıklamalarda kredi kullanımlarında ciddi sınırlamaların olacağı konusunda bilgilendirmeler yapıldı.

KREDİ VE KREDİ KARTI KULLANIMLARINDA BÜYÜK DEĞİŞİKLİK!

Konu ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kredi kartı, konut kredisi, KKM gibi uygulamalarda yaşanan büyük değişikliklerden bahsetti. Bakan tarafından yapılan açıklamalar şu şekildeydi;

"1 Eylül itibariyle, yıllık kredi kartı üzerinden kredi hacmi yüzde 140 civarında artmıştı. Enflasyonun iki katından fazla. Bu kadar yüksek seyreden bir kredi hacmiyle siz enflasyonu ve cari açığı kontrol altına alamazsınız.

Miktarsal sıkılaştırma denilen bir konsept var. Orada ilk adımı attık. KKM'de karşılık yoktu, karşılık getirdik.

Daha önemli konular var.

Taşıt kredilerinde biz, çok net bir şekilde sınırlayıcı bir perspektife sahibiz.

Birinci konutu kredilendirme konusunda değişikliğe gitmeyeceğiz ancak ikinci, üçüncü konut veya tatil yerlerindeki yerlere ilişkin vatandaşın imkanı varsa alır ama krediyle desteklemeyeceğı-iz.

Krediyi bu alanda ciddi bir şekilde sınırlayacağız."

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren bu karar vatandaşlara duyurulmuş oldu.