Kredi kartı sahiplerine kötü haber: Artık istediğiniz gibi kullanamayacaksınız, sınır geliyor!

Orta Vadeli Program (OVP) açıklandı ve detaylar da ortaya çıktı. Gelen bilgilere göre kredi kartı kullanımında yeni dönemde sınırlamaya gidilecek. İşte detaylar…
Kredi kartı sahiplerine kötü haber: Artık istediğiniz gibi kullanamayacaksınız, sınır geliyor!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye ekonomisinin önümüzdeki 3 yıllık yol haritasını çizen Orta Vadeli Programı (OVP) açıkladı. Gelen bu açıklama ile birlikte programda yer alan güncellemeler de dikkat çekti. 3 yıllık Türkiye vizyonunu ortaya koyan programın alt başlıklarında dikkat çeken detaylar da yer aldı. Sıkı para politikasının yanında enflasyon ile mücadele ana konuları oluştururken, dalgalı döviz kurlarına karşı da çeşitli önlemlerin alındığı görüldü. Öte yandan programda, vatandaşları çok yakından ilgilendiren düzenlemeler de bulunuyor.

Türkiye ekonomisi, son dönemlerde ciddi bir dalgalanma ile karşı karşıya. Özellikle pandemi dönemi, yani 2020 itibariyle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) politika faizi kararlarında attığı adımlar ve sonrasında yükselişe geçen enflasyon, artan döviz kurları ve değer kaybı yaşayan Türk Lirası gelişmeleri ile ekonomik darboğazı meydana getirdi. Yaşanan ekonomik çalkantılar ışığında açıklanan Orta Vadeli Programda, yeni döneme dair atılacak adımlar paylaşıldı. Programda, kredi kartı sahiplerini de yakından ilgilendiren düzenlemeler bulunuyor. İşte detaylar…

TÜKETİM TALEBİNİN DÜŞÜRÜLMESİ AMAÇLANIYOR

16860123-1200x824.webp

Cumhurbaşkanı Cevdet Yılmaz, Türkiye’nin 3 yıllık ekonomik vizyonunu ortaya koyan ve yol haritasını çizen Orta Vadeli Programı (OVP) açıkladı. Açıklanan program ile birlikte, paylaşılan ilk bilgilerde, düzenlemeler arasında en çok dikkat çeken unsurlardan biri de kredi kartı düzenlemesi oldu. Programa göre kredi kartlarına sınırlamalar getirilecek. Bu sınırlamalar ile tüketim talebinin düşürülmesi amaçlanıyor.

KREDİ KARTLARINDA SINIRLAMA

OVP düzenlemelerinde kredi kartına yönelik atılan adım ile kredi kartı alışverişlerine sınır getirileceği belirtildi. Tüketim talebinin düşürülmesi için alışverişlerde uygulanacak olan kredi kartı sınırlaması konusuna ilişkin olarak programda, “Kredi kartı kullanımı parasal istikrarı etkilemeyecek ve tüketim talebini dengeleyecek şekilde uluslararası standartlarda yeniden düzenlenecektir” ifadeleri yer aldı.

Daha önce ekonomik düzenlemelerde hükümet, kredi kartlarına taksit sınırlaması getirmişti ve benzer şekilde bu program ile birlikte kredi kartlarında taksit, harcama, asgari ödeme ve kart limitlerinde de geniş bir düzenleme getirilmesi bekleniyor.