Kuyumcular çıldırdı! Gram altını bu fiyatla satmaya başladılar!

Altın piyasasında çok önemli gelişmeler yaşanırken kuyumcuların makas aralıkları zirve yaptı. Gram altın için 196 TL fark isteyen kuyumcular altın alımı yapılmasını adeta engelliyorlar. Altın fiyatları ne kadar oldu?
Kuyumcular çıldırdı! Gram altını bu fiyatla satmaya başladılar!

Altın piyasasında meydana gelen gelişmeler altın yatırımcılarının takibinde kalmaya devam ediyor. Ancak altın yatırımcıları oluşan fiyat farklarından dolayı ne altın alabiliyorlar ne de satış yapabiliyorlar. Kuyumcuların işçilik masrafı adı altında talep ettikleri fark oldukça ciddi seviyelere yükseldi. Altın fiyatları hakkında yeni gelişmeler neler?

SEÇİM BELİRSİZLİĞİ ETKİLİYOR

Türkiye’de piyasaların tamamında bir seçim belirsizliği yaşanıyor. Pazar günü sandığa gidilecek ve yeni dönemde Türkiye’yi yönetecek kadrolar seçilecek. Seçimin ortada olması ve her iki tarafın da ekonomi politikalarının ayrı olması nedeniyle büyük bir belirsizlik yaşanıyor. Bu durum piyasaları adeta kilitledi. Serbest piyasada fiyatlar mantık ötesi seviyelere çıkarken altın piyasası da bundan nasibini aldı.

ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Altın fiyatları ile alakalı olarak tam bir kaos yaşanmaya başlandı. Ekranlarda ons altın 2.007 dolar, gram altın ise 1.262 TL olarak görülüyor. Ancak bu fiyatlarla işlem yapmak imkansız. Bu fiyatla beraber altın alımı yapmanın imkanı yok. Serbest piyasa ekran fiyatını tanımazken bunu alternatif olarak kendi fiyatlamasını yapıyor. Bu da altın alımı yapacakların alım yapmalarını engelliyor

Kuyumcu fiyatlarına göre şu anda gram altın 1.458 TL’den satılıyor. Anadolu’da bazı illerde bu fiyatlar 1.500 TL’ye yaklaştı. Kapalıçarşı fiyatlarında dahi gram altında 196 TL’lik bir fark ortaya çıkıyor. Yaklaşık 200 TL fazladan ödeyerek gram altın alabilen vatandaşlar bu duruma tepki gösteriyorlar. Aynı şekilde yaşanan kaos ile beraber serbest piyasada dolar kuru 21,59 TL’den işlem görüyor. Dolar kurunda da makas aralığı 2 TL’yi aştı.