Kuyumculardan alım fırsatı uyarısı! Gram altın bu fiyata fırlayacak tahmini!

Altın fiyatlarına dair kuyumculardan yeni bir değerlendirme geldi. Gram altın üzerinden altın piyasasını yorumlayan kuyumcular fiyatların hangi seviyelere kadar yükselebileceğine dair tahminlerini açıkladılar.
Kuyumculardan alım fırsatı uyarısı! Gram altın bu fiyata fırlayacak tahmini!

Altın piyasasında son iki haftalık süreçte çok önemli gelişmeler yaşandı. Türkiye’de altın yatırımcıları altın satın almak istedikleri yüksek fiyatlar ödemek zorunda kaldılar. Seçim belirsizliğinden kaynaklanan bu durum seçim sonrasında normalleşmeye başladı. Altın yatırımcıları şimdi piyasanın biraz daha düzelmesini beklerken bundan sonra fiyatlarda ne gibi gelişmeler olabileceğini merak etmeye başladılar. Kuyumcular gram altın fiyatına dair tahminlerini açıkladılar.

PİYASADA BELİRSİZLİK FİYATLAMASI KALKTI!

Altın piyasasına dair bir değerlendirme yapan Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği başkanı Yusuf Yaşar, “Seçim öncesinde piyasalarda bir tedirginlik vardı. Cuma ve Cumartesi günü bu tedirginlik üst seviyeye çıktı ve altın fiyatlarımız da yükseldi. Hükümette bir boşluk olur mu sorusu akıllardaydı. Fiyatlarda inanılmaz yükselişte oldu. Piyasalar ikinci turda Sayın Cumhurbaşkanımızın kesin alacağı kanaatine varınca fiyatlar da düşmeye başladı. Piyasalar oturmaya başladı diyebiliriz. Cumartesi günü biz gram altını 1.500 TL’ye satıyorduk. Şimdi ise fiyatlar 1.365 TL’ye düştü. Bu da piyasaların bir belirsizlik olmayacağına dair güven duyduğunu gösteriyor.” dedi.

ALIM FIRSATI KAÇMAZ!

Altın fiyatlarındaki bu düşüşleri alım fırsatı olarak yorumlayan Yusuf Yaşar, “Meydana gelen bu düşüşler alım fırsatıdır. Biz vatandaşlarımızın bu fırsatı değerlendirmelerini öneriyoruz. Bu fiyatları bir daha zor yakalarlar. Dünyada altın fiyatında pek bir değişiklik olmadı. Geçenlerde çeyrek altını 2.500 TL’ye sattık şimdi ise 2.360 TL’ye satıyoruz. Vatandaşlarımız altının güvenli liman olduğunu bilsinler. Yatırım sepetlerinin yüzde 30’unda altına yer versinler. Bu altını da internetten değil kuyumculardan alsınlar ve sorun yaşamasınlar.” ifadelerini kullandı.

GRAM ALTIN FİYAT TAHMİNİ NE KADAR?

Gram altın için fiyat beklentilerini de açıklayan Yusuf Yaşar, “Altın fiyatlarında yükseliş beklentimiz var. Ondan dolayı alım fırsatı diyoruz. Her yıl olduğu gibi düğün sezonunda altın fiyatları yükselecektir. Burada yatırımcı kazançlı çıkar. Bugün altın alan çok daha yüksek fiyata satış yapar. Gram altında fiyatları bu yıl çok farklı yerlerde göreceğiz. Bazı gelişmelerin olması halinde gram altında yıl sonuna kadar 1.850 TL’yi göreceğimizi düşünüyorum. Altına yatırım yapan hiçbir zaman kaybetmedi bu yıl da kaybetmeyecek.” şeklinde konuştu.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler bilgilendirme amaçlıdır. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.