Ödemeler PTT üzerinden yapılacak! Devlet o kişilerin hesabına 5 bin 97 lira ödeme yaptı hemen kontrol edin

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan son açıklama ile birlikte devlet tarafından kişilerin hesabına para yatırıldığı ifade edildi.
Ödemeler PTT üzerinden yapılacak! Devlet o kişilerin hesabına 5 bin 97 lira ödeme yaptı hemen kontrol edin

Bugün Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan son duyuru ile birlikte kişilerin hesaplarını ödemelerin aktarıldığı ifade edildi. Konuya ilişkin ödemelerin tutarları ile birlikte yapılan yardımlar hakkında detay verilirken başvuru yapmak isteyen kişiler için gerekli olan başvuru şartları da paylaşıldı.

BAKANLIK ÖDEMELERİ HESABA AKATARDI!

Konu ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda, "Bakıma ihtiyacı olan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 2,8 milyar lira Evde Bakım Yardımını hesaplara yatırdık. Halihazırda 566 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımından yararlanıyor. Türkiye Yüzyılı Vizyonumuz çerçevesinde Bakanlık olarak engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların şeffaf bir anlayışla sürdürülebilir olmasını çok önemli görüyoruz. Bu kapsamda hiç kimseyi arkada bırakmayan toplum vizyonumuz çerçevesinde geliştirdiğimiz bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleri ile toplumun her bir ferdine ulaşmayı sürdüreceğiz. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum." şeklinde ifadeleri ile kişilerin Evde Bakım Yardımı kapsamında kişilerin PTT hesapları üzerinden ödemelerini alabilecekleri öğrenilmiş oldu.

EVDE BAKIM YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Tüm bunların yanı sıra vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konular arasında Evde bakım maaşı almak için gerekli olan başvuru şartlarının neler olduğu yönündeydi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre ise evde bakım maaşı verilmesi için gerekli olan şartlar şu şekilde verildi;

"Üveyler de dahil olmak üzere bakıma muhtaç engellinin; eşi, çocukları ile çocuklarının eşleri, ana ve babası ile bunların ana ve babası, torunları ile torunlarının eşleri, kardeşleri ile kardeşlerinin eşleri, kardeşlerinin çocukları ile kardeş çocuklarının eşleri, eşinin ana ve babası, eşinin kardeşleri, eşinin kardeşlerinin eşleri ile çocukları, amcaları ve amcalarının eşleri, amca çocukları ile bunların eşleri, halaları ile halalarının eşleri, hala çocukları ile bunların eşleri, dayıları ve dayılarının eşleri, dayı çocukları ile bunların eşleri, teyzeleri ve teyzelerinin eşleri, teyze çocukları ile bunların eşlerinin engellinin bakımını sağlaması durumunda evde bakım ücreti verilir."

Yukarıda verilen bilgilere göre kişilerin bakanlığın resmi sitesinden başvuru yapabilecekleri öğrenilmiş oldu.