Ons altın düştü, kuyumcular uyardı! Gram altında yeni fiyat beklentisi!

Altın piyasası ile alakalı olarak yeni fiyat gelişmelerinin neler olacağı merak ediliyor. Altının nabzını tutan kuyumcular gram altının yükseleceği fiyatı açıkladılar. Gram altın için beklenen fiyat kaç TL?
Ons altın düştü, kuyumcular uyardı! Gram altında yeni fiyat beklentisi!

Altın piyasasında oldukça karmaşık bir fiyatlama takip ediliyor. Altın fiyatlarında yükselişler yaşanırken bu fiyat yükselişleri hız keserek ibre terse döndü. Ons altın 2.000 doların aşağısına gerilerken bundan sonra olabilecekler hakkında yatırımcılar araştırmalar yapıp uzman görüşlerini merak ediyorlar. Altın fiyatları neden düştü?

ONS ALTIN NEDEN GERİLEDİ?

ABD’de FED’in faiz kararına ilişkin ekonomistlerin beklentileri belli oldu. Ekonomistler Haziran ayında yapılacak olan toplantıda FED’in faiz artırımı yapmayarak faizi sabit bırakacağını açıkladılar. Bunun yanında yıl sonuna kadar da FED’in faizlerde değişikliğe gitmeyeceği yönünde bir beklenti ortaya çıktı. Oysa son çeyrekte faiz indirimi beklentisi bulunuyordu. Bundan dolayı da ons altında hafif bir fiyat gerilemesi meydana geldi.

KUYUMCULARDAN GRAM ALTIN FİYAT BEKLENTİLERİ

Altın fiyatları hakkında merak edilen değerlendirmeyi açıklayan Kapalıçarşı kuyumcu esnafı Ensar Turan, “Altın fiyatlarında piyasa seçim sonrasında sakinleşmeye başladı. Altın yatırımcısı da düşen fiyatlardan sonra taleplerini sürdürüyorlar. Yaptığımız işlemlerin çoğu yatırımlık satış üzerine oluyor. İnsanlar altın fiyatlarının bu seviyede kalmayacağını gördüler. Bu ay sonuna kadar bu seviyelerde gram altın fiyatı görebiliriz. 1.350 TL ile 1.400 TL arasında değişir.

Haziran ayında artık düğün mevsimi başlar ve altına büyük talep olur. Bunun yanında gurbetçiler gelmeye başlayacak ve onlar da birikimlerini altın olarak değerlendirmek isteyecekler. Bu artan talep ister istemez altın fiyatlarında bir yükseliş getirecektir. Dolar kurunda da bir artış meydana gelirse gram altında şu anda hiç düşünmediğimiz fiyatları dahi görebiliriz. Gram altın yaz aylarında 1.900 TL’ye vurabilir.” dedi.

Bir diğer kuyumcu esnafı Fuat Sürmen ise, “Altın almak için en iyi dönemden geçiyoruz. Altın fiyatlarında son düşüşleri konuşuyoruz. Bundan sonra kimse bu fiyattan altın alamayacak. Yatırım için gram altın alıp kenara koyan kazanacak. Beklemeyi tercih edenler ise daha yüksek fiyattan gram altın alacaklar. Gram altın her ay üstüne koya koya yükselecek.” ifadelerini kullandı.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler ve bilgiler tamamen bilgilendirmek maksadıyla haberleştirilmiştir. Bu yorumlarla altın yatırımı yapmanın kazanç garantisi yoktur. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.