Otomobilde zam furyası yeniden mi başlıyor? Dacia'dan fiyatlar güncelleniyor mesajı!

Dacia model otomobillere Mayıs ayının başında zam yapılmıştı. Bu beklenen zammın ardından otomobil fiyatları oldukça yükselmişti. Dacia sıfır kilometre otomobil fiyatlarına dair yeni bir gelişme yaşandı. Dacia ayın ikinci zammını mı yapıyor?
Otomobilde zam furyası yeniden mi başlıyor? Dacia'dan fiyatlar güncelleniyor mesajı!

Sıfır kilometre otomobil fiyatlarına Mayıs ayında zam yapılacağı açıklanmış ve ayın başlamasıyla beraber firmalar yüzde 5 ile yüzde 15 arasındaki zamları fiyat listelerine yansıtmıştı. Dacia firması da zam yapan firmalar arasında yer almıştı. Şimdi ise Dacia ile alakalı olarak yeni bir gelişme yaşandı. Dacia’nın internet sayfasında fiyat listeleri kaldırıldı. Peki Dacia model araçlara Mayıs ayının ikinci zammı mı geliyor?

DACİA FİYATLARI GÜNCELLİYOR?

Dacia model sıfır kilometre otomobil satın almak için fiyat araştırması yapanlar firmanın internet sitesine girdiklerinde fiyat listelerine ulaşamadılar. Dacia’nın fiyat listesinin yer aldığı sayfada “Fiyatlarımız Güncellenmektedir” notu yer aldı. Bunu gören müşteriler Dacia model araçlara yeni zamlar yapılacağı yorumlarını yaptılar. Dacia’nın fiyatlara zam yapması halinde diğer firmaların da zam kararı alabileceği iddia ediliyor.

Otomobilde zam furyası yeniden mi başlıyor? Dacia'dan fiyatlar güncelleniyor mesajı!

ZAMLAR YENİ YAPILMIŞTI

Dacia kısa bir süre önce fiyatları güncellemiş ve Dacia Sandero’nun fiyatını 602.900 TL’den 634.900 TL’ye, Dacia Sandero Stepway’in fiyatını 553.000 TL’den 618.000 TL’ye, Dacia Duster’in fiyatını 641.900 TL’den 679.900TL’ye, Dacia Jogger’in fiyatını 694.900 TL’den 730.000 TL’ye yükseltmişti. Bu artışlar kur farkı ile maliyet artışından kaynaklanmıştı. Döviz kurlarında yeni yükselişlerin olması nedeniyle firmanın yeni bir fiyat güncellemesine gidebileceği konuşuluyor.

İNDİRİM OLABİLİR Mİ?

Dacia’nın fiyatları güncellemeye alması zam gibi indirim seçeneğini de akıllara getirdi. Ancak buna pek fazla ihtimal verilmiyor. Otomobil sektöründe kur farkından dolayı maliyetler yükseliyor. Böyle bir piyasa ortamında fiyatlara indirim yapılabilmesi çok uzak bir ihtimal olarak değerlendiriliyor. Dacia’nın yeni fiyat listesini ise bugün veya yarın açıklaması bekleniyor.