ÖTV muafiyetiyle dev indirim! Seat Ibiza 317 Bin TL, Seat Arona 422 Bin TL!

Sıfır kilometre otomobillerde ÖTV muafiyeti ile satın alınabilecek araçların fiyatları belli oldu. Seat firması ÖTV muafiyeti ile satın alınabilecek sıfır kilometre otomobillerin fiyat listesini yayınladı.
ÖTV muafiyetiyle dev indirim! Seat Ibiza 317 Bin TL, Seat Arona 422 Bin TL!

Türkiye’de sıfır kilometre otomobillerin fiyatları oldukça yüksek bulunabiliyor. Bu fiyat artışlarında ÖTV payı da önemli şekilde etkili olabiliyor. Bazı otomobillerde vatandaşlar yüzde 80’e varan oranlarda ÖTV ödeyebiliyorlar. Fiyatı 300 Bin TL altında olan bir sıfır kilometre otomobilin fiyatı ÖTV maliyeti ile 500 Bin TL’nin üzerine çıkabiliyor. Bunun için de çoğu vatandaş ÖTV muafiyeti ile sıfır araba satın almanın yollarını merak ediyorlar.

KİMLER ÖTV MUAFİYETİ İLE SIFIR ARABA ALABİLİRLER?

Devlet tarafından vatandaşlara ÖTV muafiyeti ile sıfır otomobil satın alma imkanı veriliyor. Ancak bunun kapsamlı çok kısıtlı olduğu için her vatandaşa bu imkan sağlanmıyor. Sıfır kilometre otomobiller için ÖTV muafiyetinden sadece belirli bir oranda engeli bulunan vatandaşlar yararlanabiliyorlar. Bu engel oranı da yüzde 90 olması gerekiyor. Daha düşük oranda engeli olan vatandaşlara yine belirli kurallar dahilinde ÖTV muafiyeti olmasa da ÖTV indirimi sağlanabiliyor. Bu hakkın kullanılması ile satın alınan otomobilleri vatandaşlar 5 yıl süresince satamıyorlar.

SEAT ÖTV MUAFİYETLİ FİYAT LİSTESİNİ AÇIKLADI!

Türkiye’de otomobil firmaları sıfır kilometre otomobilleri ÖTV muafiyeti koşullarını yerine getiren müşterilere oldukça uygun fiyata satabiliyorlar. Bu otomobiller için özel fiyat listeleri açıklanıyor. Fiyatlar güncellendikçe ÖTV muafiyetli sıfır araba fiyatlarındaki hesaplamalar da değişiyor. Seat firması da 2023 model otomobiller için ÖTV muafiyetli fiyat listesini açıkladı.

Seat tarafından yapılan açıklamaya göre Sedat Ibiza 1.0 Evo 80 HP Style versiyon otomobil normalde 539 Bin TL’ye satılıyor. Ancak ÖTV muafiyeti ile bu otomobil 317 Bin TL’ye satın alınabiliyor. Seat Ibiza’nın bir üst versiyonlarında fiyatlar 689 Bin TL’den, 383 Bin TL’ye, 799 Bin TL’den 443 Bin TL’ye düşüyor.

ÖTV muafiyetiyle dev indirim! Seat Ibiza 317 Bin TL, Seat Arona 422 Bin TL!

Seat Arona için de ÖTV muafiyetli fiyat listesi belli oldu. 3 donanım seçeneği de ÖTV muafiyeti ile satın alınabiliyor. Buna göre fiyatlar donanım seviyesine göre sırasıyla 760 Bin TL’den 422 Bin TL’ye, 810 Bin TL’den 450 Bin TL’Ye, 820 Bin TL’den 455 Bin TL’ye düşüyor.

Seat Leon model sıfır kilometre otomobilin iki donanım seçeneği bulunuyor. ÖTV muafiyeti hesaplamasına göre Seat Leon fiyatları da 875 Bin TL’den 486 Bin TL’ye, 980 Bin TL’den 544 Bin TL’ye düşüyor.