Özel bankalar harekete geçti! Bu taksitlerle 1 Milyon TL konut kredisi veriyorlar!

Konut kredisi kullanmak için özel bankaları tercih edecek olanlar hangi maliyetlerle karşılaşacaklarını merak ediyorlar. 1 Milyon TL konut kredisi kullananlar hangi bankaya ne kadar kredi taksiti ödüyorlar.
Özel bankalar harekete geçti! Bu taksitlerle 1 Milyon TL konut kredisi veriyorlar!

Türkiye'de konut sahibi olmak için imkanlarını değerlendirenler son aylarda bunu konut kredisi olmadan başaramıyorlar. Bu kapsamda insanlar konut kredisi kullanmaları halinde oluşabilecek maliyetleri merak ediyorlar. Bankalar ayrı ayrı maliyetlerle müşterilerine konut finansmanı desteği sağlıyorlar. Maliyet araştırması yapıldıktan sonra vatandaşlar konut kredisi çekecekleri bankaya kişisel kriterlerini göz önünde bulundurarak karar verebiliyorlar. Maliyet çok önemli olsa da tek kriterin maliyet olmadığı biliniyor. 

10 YIL VADE YAPILIYOR!

Konut kredisi çekmek için bankalara başvuru yapan vatandaşlara bankalar 10 yıl vade imkanını sağlayabiliyorlar. BDDK prensipleri ile belirlenen bu vade sınırlamasına tüm bankalar uymak durumundalar. 10 yıl vadeli yani 120 ay vadeli olarak kullanılan bir konut kredisinin aylık taksit tutarı biraz daha düşük olabiliyor. Elbette burada bir faiz maliyeti farkı oluşabiliyor. Faiz maliyetini düşürmek isteyenler vade süresini kısaltabilirler. Ancak o zaman da aylık taksit tutarı yükseliyor. Müşteriler gelirlerine göre bu vade süresine karar veriyorlar. 

1 MİLYON TL KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMALARI!

Konut kredisini Akbank'tan çekecek olan müşterilere banka bu kredi imkanını aylık yüzde 1,99 faizle sağlıyor. 120 ay vadeli 1 Milyon TL konut kredisi çekenler bu bankaya aylık 21.964 TL kredi taksiti ödüyorlar. Toplam kredi maliyeti ise 2,6 Milyon TL'yi geçiyor. 

Garanti BBVA'nın konut kredisi faizi aylık yüzde 2,03 olarak açıklandı. 120 ay vadeli 1 Milyon TL konut kredisinin aylık taksit tutarı 22.299 TL olarak hesaplanırken toplam kredi maliyeti 2,6 Milyon TL'yi geçiyor.

Özel bankalar harekete geçti! Bu taksitlerle 1 Milyon TL konut kredisi veriyorlar!

İş Bankası'nın konut kredisi aylık faiz oranının yüzde 2,05 olduğu bildirildi. 120 ay vadeli 1 Milyon TL konut kredisinin aylık taksit tutarının 22.467 TL olduğu bildirildi. Toplam kredi maliyeti ise 2,7 Milyon TL'yi buluyor. 

Özel bankalar harekete geçti! Bu taksitlerle 1 Milyon TL konut kredisi veriyorlar!

Yapı Kredi Bankası müşterileri aylık yüzde 2,14 faizle konut kredisi çekebiliyorlar. 120 ay vadeli 1 Milyon TL konut kredisinin aylık taksiti 23.230 TL olarak hesaplanıyor. Bu kredi için toplam maliyet 2,8 Milyon TL'ye yaklaşıyor. 

QNB Finansbank konut kredisi faizi yüzde 2,22 olarak uygulanıyor. 120 ay vadeli 1 Milyon TL konut kredisi 23.915 TL taksitle veriliyor. Toplam maliyet de 2,8 Milyon TL'yi aşıyor.