Promosyon ödemeleri değişti! Emeklilere 2.000 TL fark ödemesi yapılacak!

Memur emeklilerinin maaşlarına Temmuz ayında yapılacak olan zammın belli olmasının ardından emekli maaş promosyonları da değişmeye başladı. yeni maaş tutarları ile maaş promosyonları yeniden hesaplanarak memur emeklilerine fark ödemesi yapılacak.
Promosyon ödemeleri değişti! Emeklilere 2.000 TL fark ödemesi yapılacak!

Bankalar emekli müşteriler ile yaptıkları anlaşmalar ile onlara çeşitli miktarlarda maaş promosyonu ödemesi yapıyorlar. Bu promosyon tarifeleri üzerinden bankalar arasında kıyasıya bir rekabet de yaşanıyor. Bu rekabette daha fazla emekli müşteriye sahip olan bankalar yüksek tutarlı ödemeler yapıyorlar. Bu ödemeler aydan aya değişebiliyor. Ancak sistemden bir değişiklik şimdiden zorunluluk haline geldi. 

MAAŞ BAREMLERİ PATLADI!

Emekli maaşları ile alakalı olarak promosyon ödemeleri SGK ile bankalar arasındaki protokol ile belirleniyor. SGK 1. Kasım 2022 tarihinde yürürlüğe giren protokol ile bankalara emekli maaş promosyonu ödemeleri için maaş baremleri belirlemişti. Bu maaş baremleri aradan bir yıl geçmeden hemen hemen devre dışı kaldı. 

SGK'nın belirlediği maaş baremleri 3.500 TL'ye kadar maaşı olanlar, 3.500 TL ile 7.500 TL arası maaşı olanlar, 7.500 TL ile 10.000 TL arası maaş olanlar, 10.000 TL ve üzeri maaş alanlar şeklindeydi. En düşük SSK ve Bağkur emeklisi maaşı bir süredir 7.500 TL olarak ödeniyor. Memur emeklilerinin en düşük maaşları ise Temmuz ayında yapılacağı açıklanan zamla beraber 14.000 TL'nin üzerine çıkacak. Temmuz zamlarının devreye girmesi ile beraber SSK ve Bağkur emeklilerinin de maaşları 10.000 TL'nin üzerine çıkacak. Bu durumda emekli maaş promosyonu için belirlenen asgari tarife de maaş baremleri de işlevselliğini kaybedecek. 

TEMMUZ AYINDA 2.000 TL FARK ÖDEMESİ!

Temmuz ayından sonra emekli maaşlarındaki artışlar meydana gelince şu anda 7.500 TL ile 10.000 TL bareminde maaş alan emekliler 10.000 TL ve üzeri baremine terfi edecekler. Bankalarından buna dair far ödeme alma hakkı elde edecek olan emekliler yeni maaş promosyonu sözleşmesi yaparak bu ödemeleri alabilecekler. Şu andaki tarifede bu fark kamu bankalarında 500 TL olurken özel bankalarda 1.500 TL'yi bulabiliyor. Maaş promosyonlarına Temmuz ayına kadar yapılacak zamlar da eklendiğinde emekliler 2.000 TL'yi bulan fark ödemelerini bankalarından tahsil edebilecekler. 

SGK'NIN DEVREYE GİRMESİ GEREKİYOR!

Emekli maaş promosyonları için bankalarla yaptığı protokolün işlevini kaybedecek olmasından dolayı SGK'nın yeniden devreye girmesi gerekecek. Hem asgari promosyon tutarları komik rakam olma yolunda ilerliyor hem de maaş baremlerinin bir etkisi kalmadı. Bunun için SGK'nın bankalar ile anlaşıp emekli maaş promosyonu protokolünü güncellemesi gerekiyor.