Promosyon rekabeti kızıştı! ING, Garanti, İş Bankası emekli maaş promosyonları yenilendi!

Emekli maaş promosyonu kampanyaları ile alakalı olarak araştırmalar hız kazandı. Temmuz zammına kısa bir süre kalırken emekliler bu sürede promosyon ödemeleri ile bütçelerini rahatlatmak istiyorlar. Hangi banka ne kadar emekli maaş promosyonu ödemesi yapıyor?
Promosyon rekabeti kızıştı! ING, Garanti, İş Bankası emekli maaş promosyonları yenilendi!

Türkiye'de yüksek enflasyon sorunundan dolayı vatandaşlar ciddi ekonomik sorunlar yaşıyorlar. Bu sorunlar gelir düzeyi azaldıkça fazlalaşıyor. Emeklilerin büyük bir kısmı da dar gelirli kapsamında olduğundan dolayı oldukça zor günlerden geçiyorlar. Temmuz ayında maaşlarına zam alacak olan emekliler yaklaşık 2 ay sonra zamlı maaşlarını ellerine alabilecekler. Bu süreçte ise bütçelerindeki açıkları kapatmanın en etkin yollarından birisi emekli maaş promosyonu kampanyaları oluyor. 

BANKALAR EMEKLİLERE NAKİT ÖDEME YAPIYOR!

Bankalar ile SGK arasında yapılan ve 1 Kasım 2022 tarihinde yürürlüğe giren protokol ile emekliler maaş promosyonu ödemeleri alabiliyorlar. Bu promosyon ödemeleri için SGK asgari bir tarife belirledi. Ödemeleri alabilmek için ise yapılacak işlemler oldukça kolay. Emekliler SGK'dan aldıkları maaşı promosyon almak istedikleri bankaya taşımalılar. Ardından bir sözleşme yapılarak 3 yıl boyunca bir başka bankaya maaşını taşımama sözü veriyorlar. Sonrasında ise o bankaya yatan ilk emekli maaşının ardından emekli vatandaşa banka tarafından emekli maaş promosyonu ödemesi yapılıyor. 

BANKADAN BAKAYA DEĞİŞEN TARİFE!

Emekli maaş promosyonu kampanyaları kapsamında vatandaşlara yapılan promosyon ödemelerinde bankadan bankaya farklı tutarlar görülebiliyor. Kamu bankaları en baştan asgari tarife üzerinden emeklilere ödeme yapıyorlar. Bu kapsamda Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank tarafından emeklilere 3.000 TL ile 5.000 TL arasında değişen tutarlarda emekli maaş promosyonu ödemesi yapılıyor. Ancak bazı özel bankalarda asgari tarifenin üzerinde ödemeler yapılıyor. Emekli vatandaşlar da bu bankaların ne kadar ödeme yaptığını merak ediyorlar. 

EN YÜKSEK PROMOSYON ÖDEMESİ YAPAN BANKALAR

İş Bankası tarafından yapılan son güncelleme ile beraber emekli müşteriler 7.500 TL’ye kadar emekli maaş promosyonu ödemesi alabiliyorlar.. İş Bankası’nın emekli maaş promosyonu olarak ödediği en düşük rakamın 4.500 TL olduğu bildirildi.

ING Bank yüksek tutarlı emekli maaş promosyonu ödemesi yapan bankalar arasında yer alıyor. ING Bank’ın emekli müşterileri en az 5.100 TL ve en fazla 8.500 TL emekli maaş promosyonu ödemesi alabiliyorlar. Ayrıca ING Bank otomatik fatura ödemesi talimatı karşılığında 1.500 TL de ek promosyon ödemesi yapıyor. Böylece toplam ödeme 10.000 TL’yi buluyor.

Garanti BBVA da emeklilerin tercih ettiği bankalardan birisi oldu. Garanti BBVA’nın emekli maaş promosyonu ödemeleri 4.500 TL ile 7.500 TL arasında değişiyor. Ayrıca şarta bağlı olarak emeklilere 1.000 TL de ek promosyon ödemesi yapılıyor. Garanti BBVA müşterileri 8.500 TL toplam emekli maaş promosyonu ödemesi alabiliyorlar.