Seçim günü altın fiyatları! Gram altını kuyumcular kaç TL'ye satıyor?

Altın piyasasında seçin günü fiyatları merak ediliyor. Gram altın fiyatında yaşanan oynaklıktan dolayı bugünün fiyatları araştırılıyor. Kuyumcular bugün gram altını kaç TL’den satıyorlar?
Seçim günü altın fiyatları! Gram altını kuyumcular kaç TL'ye satıyor?

Türkiye çok önemli bir seçim için sandık başına giderken piyasalarda gergin bekleyiş devam ediyor. Piyasaların kapalı olmasına rağmen serbest piyasada hafta sonunda da işlemler sürüyor. Altın piyasası da bu kaotik ortamdan nasibini alıyor. Seçim sonrasında kimin kazanacağına göre para politikasında meydana gelebilecek olası değişiklikler dolar kuru için yön belirleyecek. Dolar kuru üzerinden fiyatı hesaplanan gram altın da kendisine çizilen yöne uymak durumunda kalacak.

FED BASKISI KALKAR MI?

Altın piyasasın genel itibariyle FED’in faiz baskısı altında kalıyor. Bu faiz baskısının kalkacağına dair işaretler geldikçe altın fiyatları da yukarı yönlü hareketleniyor. Altın piyasasında bu beklenti hızlı bir şekilde satın alınıyor. FED’den gelen işaretler faiz artırımının duracağı şeklinde de olsa bu durum henüz netleşmedi. Halen daha daha fazla faiz artırımına ihtiyaç duyulabileceğini açıklayan FED üyeleri bulunuyor.

GRAM ALTINDA SUNİ FİYATLAMA!

Gram altın için ise son günlerde Türkiye’de ons altından daha çok dolar kuruna bakılıyor. Dolar kuru üzerinden gram altın fiyatı belirlenirken serbest piyasada kur rayından çıktı. Serbest piyasada 22 TL’nin üzerine çıkan dolar kuru gram altın fiyatını da tetikledi. Seçim belirsizliği ile meydana gelen bu fiyatlamaya kuyumcuların işçilik maliyeti adı altında yaklaşık 200 TL fark koyması ile gram altın tamamen suni bir fiyatın içerisinde kaldı.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM!

Altın fiyatlarında son durum oldukça merak ediliyor. Piyasaların kapalı olduğu hafta sonunda ons altın 2.010 dolar seviyesinde fiyatlanıyor. Gram altın için bankalar arası piyasada 1.265 TL fiyatı görülüyor. Ancak kuyumcu fiyatı bunun çok üzerinde bulunuyor. Kuyumcular bugün gram altını 1.487 TL’den satıyorlar.