Seçim sonrası piyasalar! İlk veriler geldi, dolar kuru ve gram altın ne kadar oldu?

14 Mayıs seçimlerinden sonra piyasalarda son durum merak ediliyor. Bugün seçim sonrası ilk iş gününde piyasalar seçim sonuçlarına ne tepki verdiler? Dolar kuru ve gram altın ne kadar oldu?
Seçim sonrası piyasalar! İlk veriler geldi, dolar kuru ve gram altın ne kadar oldu?

Türkiye’nin aylardır beklediği 14 Mayıs seçimi dün yapıldı. Piyasalar için bu seçimlerin oldukça büyük bir önemi bulunuyordu. Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre Cumhurbaşkanı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan rakibi Kılıçdaroğlu’na yaklaşık yüzde 4 fark atarak bir ön zafer elde etti. Cumhurbaşkanı seçimi ikinci tura kalırken milletvekili seçiminde ise muhalefet TBMM’de üstünlüğü elde edemedi. Kemal Kılıçdaroğlu ikinci turda seçimi kazansa dahi TBMM’de yasa çıkarak üstünlüğü elde edemedi. Bu durumun en çok da piyasalara yansıması merak ediliyor. Piyasalar seçim sonuçlarına ne tepki verdi?

DOLAR KURU NE KADAR OLDU?

Seçimin sonrasında ilk iş gününde piyasalardan ilk rakamlar geldi. Bu rakamlar pozitif olarak herhangi bir değişim olmadığını gösteriyor. Gelecek dönem ekonomi politikasında değişiklik olmayacağının büyük bir ihtimalle belli olmasının ardından dolar kuru hafif yükselişini devam ettirdi. Şu anda bankalar arası piyasalarda dolar kuru 19,60 TL’den işlem görmeye devam ediyor. Ancak ikili kur sistemi devam ettiği için serbest piyasada farklı bir fiyatlama takip ediliyor. Serbest piyasada dolar kuru 22,40 TL’den işlem görüyor.

GRAM ALTIN REKOR PEŞİNDE!

Altın piyasasında da ikili bir piyasa görülmeye devam ediliyor. Ons altın şu anda hafif yükselişle bu haftaya 2.016 dolar seviyesinden başladı. Geçtiğimiz hafta ise 2.010 dolar seviyesinden kapanmıştı. Gram altının ekran fiyatı da 1.270 TL olarak görülüyor. Ancak kuyumcu fiyatına bakıldığında işlerin değiştiği görülüyor. Kuyumcularda gram altın çoktan 1.500 TL’yi aştı. 1.502 TL’den gram altın işlemi yapan kuyumcular vatandaşlardan işçilik maliyeti ve serbest kur farkı olarak 232 TL fazladan ücret talep ediyorlar. Makas aralığı iyice açılırken altın almak bu fiyatlarla neredeyse imkansız hale geldi.

GÜN İÇİ FİYATLAMA ÖNEMLİ!

Seçim sonrasının ilk fiyatlarının ardından gün içi fiyatlamaların da büyük bir önemi bulunuyor. Merkez Bankası’nın dolar kurundaki yükselişlerin önünü kesmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tutuna da patlayan bir dolar kuru ile girmek tercih edilmeyecektir. Bundan dolayı gün içi fiyatlamalar herkes tarafından merak ediliyor.