Serbest piyasada sular duruluyor! Gram altın ve dolar kurunun yeni fiyatları belli oldu!

Altın piyasasında günün fiyatları merak edilirken serbest piyasada son durum araştırma konusu oluyor. Altın fiyatları ne kadar oldu? Kuyumcuların gram altın fiyatı kaç TL’ye düştü?
Serbest piyasada sular duruluyor! Gram altın ve dolar kurunun yeni fiyatları belli oldu!

Türkiye’de seçim sürecinde özellikle altın yatırımı yapmak isteyenler çok büyük bir çıkmaz içerisinde kaldılar. Ellerinde Türk lirası olan ve bunu altında değerlendirmek isteyen vatandaşlar kuyumculara gittiklerinde makas aralığının çok açıldığını gördüler. Süreci doğru değerlendirenler yüksek makas aralığı ile altın alımı yapmadılar. Ancak az sayıda olsa da bazı vatandaşlar bu makas aralığını göze alıp altın alımı yaptılar ve bugün devasa kayıplarla karşılaştıklarını gördüler.

SEÇİM SONRASI SERBEST PİYASA SAKİNLEŞTİ!

Her seçim döneminde piyasalarda bir belirsizlik ortamı fiyatlaması yapılıyor. Bu ortamda özellikle altın fiyatlarında makas aralıkları artıyor. Ekranlarda görülen fiyatlar ile kuyumcu fiyatları arasında fark oluşuyor. Geçtiğimiz hafta gram altında bu fark 220 TL’ye kadar çıktı. Seçim sonuçların belli olmasıyla beraber serbest piyasada bu ateşin sönmeye başladığı bildirildi. Hafta sonunda 1.520 TL’yi geçen gram altında önemli fiyat düşüşleri yaşandığı görülüyor.

ONS ALTIN DÜŞÜŞE GEÇTİ!

Ons altında bugün hafif bir yatay seyir takip ediliyor. 2.000 doların üzerinde tutunmayı başaran ons altın yükseliş yönünde de bir atak yapamıyor. Şu anda ons altın 2.010 dolar seviyesinden işlem görüyor. Ons altın kendisine yön tayin etmekte zorlanıyor. Bazı ekonomistler ons altında fiyat düşüşü bekleseler de bu şu ana kadar gerçekleşmedi.

GRAM ALTINDA FİYAT KAOSU!

Gram altın seçim belirsizliğinden oldukça etkilenmişti. Şu anda gram altının ekran fiyatı 1.273 TL olarak görülüyor. Ancak gram altın almak isteyenler kuyumcularda bu fiyatı bulamıyorlar. Kuyumcularda şu anda gram altının satış fiyatı 1.365 TL olarak görülüyor. Makas aralığı 200 TL’nin üzerine çıkan gram altında bu aralık 100 TL’ye kadar geriledi. Bunda serbest piyasada dolar kurunun düşmesinin de etkisi oldu. Dolar kuru serbest piyasada 22,40 TL’yi görmüştü. Şu anda ise 20,26 TL’ye kadar gerilediği görülüyor. Dolar kurunun ekran fiyatı da 19,70 TL olurken arada çok da fazla makas aralığı kalmadığı görülüyor.