Sıfır veya ikinci el fark etmiyor! Ziraat Bankası bu taksitle 750 Bin TL konut kredisi veriyor!

Konut kredisi çekmek isteyenlere Ziraat Bankası tarafından yeni bir fırsat veriliyor. Sıfır veya ikinci el fark etmeksizin müşterilere 750.000 TL konut kredisi veriliyor. Ziraat Bankası 750.000 TL konut kredisinin aylık taksiti ne kadar?
Sıfır veya ikinci el fark etmiyor! Ziraat Bankası bu taksitle 750 Bin TL konut kredisi veriyor!

Türkiye'de ev sahibi olmanın şartları her geçen gün çok daha ağırlaşıyor. Vatandaşlar ev satın almak isteseler de yüksek fiyat sorununu aşamıyorlar. Kredi taksiti ödeme imkanı olanlar ise birikimlerinin üzerine konut kredisi çekerek elde edecekleri tutarı ekleyerek ev satın alabiliyorlar. Ancak konut kredileri yüksek tutarlı krediler olduğu için faiz araştırmasının kapsamlı ve karşılaştırmalı olarak yapılması gerekiyor. 

KAMU BANKALARI DESTEKLİYOR

Türkiye'de konut sektörü kamu bankaları tarafından destekleniyor. Kar amacıyla değil bu sektörün ayakta kalması için verilen konut kredileri uygun faizli olabiliyor. Özel bankalar ise tamamen finansal gerekçelerle konut kredisi için faiz belirliyorlar. Bundan dolayı özel bankaların konut kredisi faizleri çok daha yüksek olabiliyor. Türkiye'nin ekonomik ortamında da özel bankaların faiz oranları konut kredisi çekmek pek de akıllıca bir hamle olmuyor. Çok yüksek faiz ödemek zorunda kalan vatandaşlar özel bankaları bir seçenek olarak dahi görmemeye başladılar. 

ZİRAAT BANKASI UYGUN MALİYETLİ KAMPANYA AÇIKLADI!

Ziraat Bankası bir kamu bankası olma sorumluluğu ile konut kredisi kampanyasına dair kapsamlı bir açıklama yaptı. Bu kapsamda ev sahibi olmak isteyen vatandaşların desteklendiği bildirildi. Vatandaşlar Ziraat Bankası'na başvuru yapmaları durumunda uygun faizle konut kredisi çekebiliyorlar. Bu krediler hem sıfır konutlar için hem de ikinci el konutlar için alınabiliyor. Bu şekilde nakit desteği sağlayan vatandaşlar için ev sahibi olmak oldukça kolay koşullarda gerçekleşebiliyor. 

Ziraat Bankası konut kredisi kampanyası kapsamında vatandaşlara 120 aya kadar vade imkanı da veriliyor. Bu kapsamda vatandaşlar konut kredisi çekip bunun taksitlerini 10 yıllık bir sürece yayabiliyorlar. Bu şekilde kredi için ödenmesi gereken aylık tutar en düşük seviyeye çekilebiliyor. Bu sistemin tek dezavantajı ise toplam kredi maliyeti dikkate alındığında daha fazla faiz maliyeti ile karşılaşılması. Ancak daha kısa vade tercih edilse o zaman daha yüksek aylık kredi taksitleri ile karşılaşılacak ve çoğu kişinin bütçesine uymayacak. 

750.000 TL KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI!

Sıfır veya ikinci el fark etmiyor! Ziraat Bankası bu taksitle 750 Bin TL konut kredisi veriyor!

Ziraat Bankası tarafından vatandaşlara açıklanan kampanya kapsamında aylık yüzde 1,36 faizle konut kredisi veriliyor. 120 ay vadeli 750.000 TL konut kredisi çekilmesi halinde vatandaşların aylık 12.713 TL kredi taksiti ödemeleri gerekiyor. Yıllık yüzde 17 maliyet ile bu kredi kullanılmış oluyor.