SON DAKİKA! Cumhurbaşkanı Erdoğan zamlı 2023 asgari ücret maaşını açıkladı

Asgari ücrette milyonlarca kişinin beklemiş olduğu açıklama nihayet geldi. Cumhurbaşkanı asgari ücret açıklaması son dakika 2023 yapıldı. Ocakta asgari ücret ne kadar olacak sorusu yanıt buldu Cumhurbaşkanı müjdesi verildi!
SON DAKİKA! Cumhurbaşkanı Erdoğan zamlı 2023 asgari ücret maaşını açıkladı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı 3. toplantı sona ererken gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklayacağı rakama çevrilmişti. Sonunda beklenen açıklama geldi ve milyonların beklediği zamlı asgari ücret maaşı açıklandı. Açıklanan rakam asgari ücretli çalışanların yanı sıra 1 Ocak 2023 tarihinden sonra askerlik borçlanması ve doğum borçlanması yapacak olan kişilerin ödeyecekleri rakam, işsizlik maaşı, 65 yaş aylığı ve engelli maaşı alan kişileri de doğrudan etkileyecek. 

Yine asgari ücrete yapılan zam oranı üzerinden Ocak ayının ilk haftası içerisinde ilan edilmesi beklenen memur ve emekli zammı için de pazarlık masasına oturulacak olan rakam için pazarlık payı belirlenecek. Yani 2023 asgari ücret maaşı sadece asgari ücretli çalışan milyonları değil doğrudan ya da dolaylı olarak 83 milyon kişinin hayatına etki edecek. 

CUMHURBAŞKANI ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI 2023!

Asgari ücrete dair beklenen müjdeli haber sonunda geldi. Asgari ücret maaşı alacak milyonlarca kişinin hayatını doğrudan etkileyecek ve 2023 senesinde ceplerine girecek olan maaşı belirleyecek olan rakam için aylardır pazarlıklar devam ediyordu. Yapılan son dakika açıklaması ile sonunda beklenen rakam bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ağzından duyurulmuş oldu. 

 2023 ASGARİ ÜCRET NET NE KADAR, ASGARİ ÜCRETİN BÜRÜTÜ KAÇ TL OLDU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan yapmış olduğu konuşmasında "Her sene olduğu gibi bu yılda önümüzdeki yılın asgari ücretini belirlemek için Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanımızın nezaretinde işçi ve işveren tarafları bir araya gelmiştir. Ne yazık ki işçi ve işveren tarafı bu sene ortak bir rakam üzerinde anlaşamamıştır. 

Bizler hükümet olarak her iki kesimin de görüşlerini ve taleplerini saygıyla karşılıyoruz. Bize düşen görev ülkemiz ve milletimiz için en doğru ve hakkaniyetli kararın çıkmasını sağlamaktır. Taraflar arasında makul bir noktada uzlaşma sağlamak adına samimi bir gayret gösterdik. Gönlümüz çalışan kesiminin de bugün yanımızda olmasıydı. Geçmiş yıllarda da taraflar uzlaşmaya varamasa da açıklanan çok sayıda asgari ücret rakamı bulunmaktadır. Bu senede öyle oldu. 

 2023 yılı asgari ücret rakamını belirlenirken en makul seviyede hareket ettik. Memur ve emekli maaşında yapılacak olan artış oranlarını da bu şekilde belirleyeceğiz. Aziz milletim bilindiği gibi ülkemizde 2022 yılında bunun altını çiziyorum 184 TL olan asgari ücret bizim dönemizde nominal olarak 30 kat reel olarak 142 oranında artmıştır. Geçtiğimiz yıl başında asgari ücrete yüzde 50 artış yaparak net 4 bin 253 liraya yükseltmiştik. Sadece bununla kalmamış asgari ücretten alınan gelir vergisi ve damga vergisini de kaldırmıştık. Temmuz ayında bir kere daha zam yapmış asgari ücreti 5 bin 500 liraya çıkarmıştık. 

 SON DAKİKA 2023 ASGARİ ÜCRET ZAM ORANI AÇIKLANDI! ASGARİ ÜCRET KAÇ TL OLDU?

Enflasyonun düşmeye başladığına şahit olacağız. 2023 yıl sonunda enflasyonun yüzde 20 seviyesine düşmüş olduğunu göreceğiz. Beklenmedik bir tablo olursa yine bir ara düzenleme yapmaktan kaçınmayız" diyerek 2023 asgari ücret maaşı için ödenecek zamlı rakamı net 8 bin 500 TL oldu.