Sosyal Güvenlik Başuzmanı kadroya alınmayan sözleşmeliler taşeronlar kimler açıkladı!

Kadra alamayan taşeron işçiler son dakika 2022 müjdesi ile büyük heyecan yaşamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan kadroya alınan taşeron işçiler ve sözleşmeli personel hakkında açıklama yaparken bir kere daha kapsam dışında kalan kişiler belli oldu.
Sosyal Güvenlik Başuzmanı kadroya alınmayan sözleşmeliler taşeronlar kimler açıkladı!

Taşeron işçilere kadro düzenlemesinde bir önceki yasal düzenlemeden yararlanamayarak kadro dışı kalan kişilere yeni düzenleme müjdesi verilmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan açıklama binlerce taşeron işçiye umut olmuş, kadro müjdesi bekleyen kişilere umut ışığı doğmuştu. 

Beklenen düzenleme hakkında son dakika açıklaması ise kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılmış ve "kadroya alınacak olan sözleşmeli personel kim?" sorusu yanıt bulmuştu. Yapılan açıklamanın ardından bir kere daha kadro beklentisi boşa çıkan ve hüsrana uğrayan sözleşmeli taşeron işçiler belli oldu. 

KADRO ALAMAYAN TAŞERON İŞÇİLER 2022 SON DAKİKA! 

Düzenleme ile birlikte kadro alan taşeronlar belirlenirken kapsam dışında kalan kişilerde araştırılmaya başlanmıştı. Kimlerin kapsam dışında kaldığı merak konusu olurken konu hakkında araştırılan sorunun yanıtını Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş açıkladı.

Karakaş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında "KADROYA ALINMAYAN SÖZLEŞMELİLER: Sözleşmeli askeri personel, sözleşmeli akademik personel, sözleşmeli KİT personeli, sözleşmeli sanatçı, sözleşmeli Meclis danışmanı, sözleşmeli sağlık yöneticisi ve tamamı sözleşmeli kamu çalışanları kadro kapsamı dışında kalacak" diyerek bu kişilerin kapsam dışında kaldığını söyledi. 

Düzenlemede en  çok sözleşmeli KİT personelinin kapsam dışı kalması hayal kırıklığı yaratırken pek çok kişi yine kadro hayalini gerçekleştiremedi.