Sosyal yardımlarda musluk açıldı! Devlet 1.000 TL, 1.500 TL, 3.300 TL para veriyor!

Aile bakanlığı tarafından sosyal yardım programları kapsamında vatandaşlara çeşitli destek ödemeleri yapılmaya devam ediliyor. Başvuru yapan vatandaşlar 1.000 TL’den 3.300 TL’ye kadar çeşitli sosyal yardımları alabiliyorlar.
Sosyal yardımlarda musluk açıldı! Devlet 1.000 TL, 1.500 TL, 3.300 TL para veriyor!

Türkiye’de sosyal yardımlar oldukça geniş bir kitleye hitap etmeye başladı. Vatandaşlar kendilerine sağlanan bu imkanları çeşitli koşullarda kullanabiliyorlar. Bakanlık tarafından belirlenen şartları karşılamak ve başvuru yapmak koşulu ile vatandaşlara sosyal yardım ödemeleri yapılıyor. Bu sosyal yardımlar da aile bütçeleri için çok önemli bir destek oluyor.

KADINLARA NAKİT DESTEKLER VERİLİYOR

Aile Bakanlığı’nın sosyal yardım politikalarında kadınlara pozitif ayrımcılık uygulanıyor. Kadınlara yönelik çeşitli devlet desteklerine dair programlar uygulanıyor. Bunlardan birisi de eşi vefat eden kadınlara verilen sosyal yardım oluyor. Bu sosyal yardım programı kapsamında son resmi nikahlı eşi vefat eden kadınlar aylık 1.000 TL devlet desteği alabiliyorlar. Bu ödemeler iki ayda bir yapılırken destekten yararlanan kadının sosyal güvencesinin olmaması gerekiyor.

Kadınlara yapılan bir diğer devlet desteği ödemesi de doğum yardımı oluyor. Kadınlar doğum yapmaları halinde tek seferlik olan bu doğum yardımını alabiliyorlar. Doğum yardımında herhangi bir gelir şartı da aranmıyor. Bu doğrultuda ilk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL , üçüncü ve sonraki her çocuk için de 600 TL doğum yardımı ödemesi yapılıyor.

Eşleri askerlik vazifelerini yerine getirmek için silah altına alınan kadınları da Aile Bakanlığı unutmuyor. Eğer bu kadınların bir sosyal güvenceleri yoksa onlara da sosyal yardım ödemesi yapılıyor. Asker eşlerine Aile Bakanlığı tarafından 800 TL sosyal yardım ödemesi yapılıyor ve bu ödemeler iki ayda bir veriliyor.

YAŞLILAR MUHTAÇ EDİLMİYOR

Yaşlı vatandaşlar da devlet desteklerinden yararlanabiliyorlar. Sosyal günceleri olmayan ve eşi ile kendisinin kişi başı aylık gelirleri 1.833 TL’den az olan 65 yaş üstü vatandaşlara devlet tarafından yaşlı aylığı bağlanıyor. Bu kapsamda vatandaşlara her ay 1.536 TL sosyal yardım ödemesi yapılıyor. Bu aylıklara 6 ayda bir de memur maaş zammı oranında zam yapılıyor.

KRONİK HASTALARA DEVLET YARDIMI

Kronik hastalar için de sosyal yardım ödemeleri yapılıyor. Bu kapsamda Aile Bakanlığı tüberküloz ve SSPE hastalığı olan vatandaşlara düzenli aylık ödeme yapıyor. Bu vatandaşların hastalıkları nedeniyle karşılaştıkları ekonomik ve sosyal kayıplar bu şekilde telafi edilmeye çalışılıyor. Bu kapsamda vatandaşlara her ay 3.336 TL devlet desteği veriliyor.