SSK, Bağkur emekli maaş zammı hesaplamaları! Temmuz zammının şifresi 10.000 TL!

Emekli maaşlarına yapılacak olan Temmuz zammı hakkında detaylar yavaş yavaş belli olmaya başladı. Emekli maaşlarına yüzde kaç zam yapılacak ve yeni emekli maaşları kaç TL olacak?
SSK, Bağkur emekli maaş zammı hesaplamaları! Temmuz zammının şifresi 10.000 TL!

Emekli maaşları ile alakalı hesaplamalar yapılmaya devam edilirken her yıl bilinen Temmuz zamlarının dışında bir formülle zam uygulanacağı kesinleşti. Emekliler Temmuz zammında aynı zamanda ek zamlar da alacaklar. Bu konuda yapılan çeşitli hesaplamalar bulunuyor. Ancak maaş zamlarının ne kadar olabileceğine yarın yapılacak olan seçim sonuçları karar verecek. Recep Tayyip Erdoğan veya Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanması durumunda zam hesapları değişecek. 

ERDOĞAN KAZANIRSA EMEKLİ MAAŞ ZAMMI HESAPLAMASI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimi kazanıp bir dönem daha görevde kalma yetkisi alması halinde emekli maaşlarına yapılacak olan zam aşağı yukarı belli gibi. Böyle bir durumda emekli maaşlarına tıpkı kamu işçilerinde olduğu gibi yüzde 45 oranında zam uygulanacak. Bu durumda 10.000 TL olan bir emekli maaşı 14.500 TL'ye yükselecek. Bu zam içerisinde enflasyon farkı ile refah payı artışı olacak. Ayrıca 7.500 TL'den fazla emekli maaşı olan emeklilere küçük bir ek zam daha uygulanabilecek. Bu zammın da kademeleri olarak maaşa göre yüzde 5 ile 10 arasında olabileceği iddia ediliyor. 

KILIÇDAROĞLU KAZANIRSA EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR ZAMLANACAK?

Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmaylarının yaptıkları açıklamalar ile seçilmeleri halinde emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacağına dair bazı ipuçları öğrenildi. Öncelikle 7.500 TL olan en düşük emekli maaşının asgari ücret olan 8.506 TL ile eşitlenmesi bekleniyor. Bunun yanında sadece emeklilere değil tüm çalışanlara yönelik geriye dönük enflasyon hesaplaması ile geçmişte alınması gereken ama TÜİK'in eksik hesapladığı iddia edilen enflasyon farkı tespit edilip maaşlara zam olarak eklenecek. Bunun üzerine Temmuz ayında enflasyon farkı olarak emeklilere maaş zammı yapılacak. Tahminlere göre emekliler bu seçenekte yüzde 50-60 civarında bir maaş zammı alma imkanı bulabilecekler. 

Seçimlerden kimin zaferle çıkacağı farketmeksizin Temmuz ayında verilen sözler tutulursa emekliler önemli oranlarda maaş zammı alabilecekler. Bu maaş zammı ile beraber 15 milyon emeklinin çok büyük çoğunluğunun maaşları 10.000 TL'nin üzerine çıkacak. Bu durum emekli maaş promosyonlarını da etkileyecek. Emeklilerin anlaşma sağladıkları bankalardan maaş promosyonu farkı alma hakları doğabilecek.