SSK ve Bağkur emeklileri dikkat! Yeni hesaplama yapıldı, maaşlar Temmuz'da kaç TL olacak?

SSK ve Bağkur emeklilerinin maaş zamlarının ne kadar olacağı yavaş yavaş netleşmeye başladı. Emeklilerin maaşlarına Temmuz ayında yüzde kaç zam yapılacak? 2000 öncesi SSK emeklisi, 2000 sonrası SSK emeklisi, Bağkur esnaf ve Bağkur tarım maaşları kaç TL’ye çıkacak?
SSK ve Bağkur emeklileri dikkat! Yeni hesaplama yapıldı, maaşlar Temmuz'da kaç TL olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki gün kamu işçilerine yüzde 45 maaş zammı yapılacağını açıklamıştı. Bugün ise Cumhurbaşkanı Erdoğan benzer bir zammın memur ve memur emeklilerine uygulanacağını duyurdu. SSK ve Bağkur emeklisi vatandaşlar ise Temmuz ayında maaşlarına yapılacak olan zammı merak etmeye başladılar. Emeklilerin maaşlarına yüzde kaç zam yapılacak, belli oldu mu?

SSK VE BAĞKUR EMEKLİLERİ TEMMUZ ZAMMI YÜZDE KAÇ OLACAK?

SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarına Temmuz ayında yapılacak olan zammın ne kadar olacağına dair henüz net bir açıklama yapılmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan 7.500 TL üzerinde maaş alan emeklilerin maaşlarında iyileştirme yapılacağını açıklarken bu iyileştirmenin detayları hakkında herhangi bir bilgi paylaşmadı.

Geçmiş zam uygulamalarına bakılınca Temmuz emekli zammının yüzde kaç olabileceğine dair bazı rakamlara ulaşılabiliyor. Ocak ayında emekli maaşlarına yüzde 30 oranında zam yapılmıştı. Bu zam oranı aynı zamanda memurların maaş zammı olmuştu. Memurlarla aynı oranda zam alan SSK ve Bağkur emeklileri Temmuz ayı için de bu beklentiye girdiler. Memur maaşlarına tıpkı kamu işçilerine yapılan yüzde 45 maaş zammı verilecek. Bundan dolayı SSK ve Bağkur emeklileri de yüzde 45 maaş zammı alma ihtimalleri çok yüksek görülmeye başlandı.

MAAŞLAR KAÇ TL’YE YÜKSELECEK?

Ocak ayında yapılan zammın ardından 2000 öncesi SSK emeklilerinin en düşük maaşları 6.093 TL olmuştu. Bu emeklilere şu anda 7.500 TL ödeme yapılıyor ama kök maaşları 6.093 TL olarak uygulanıyor. Bu rakama yüzde 45 zam uygulandığında Temmuz zammı ile beraber yeni maaş 8.834 TL olacak. 2000 sonrası SSK emeklilerinin en düşük maaşları 3.778 TL’den 5.478 TL’ye, Bağkur esnaf emeklilerinin en düşük maaşları 5.456 TL’den 7.911 TL’ye, Bağkur tarım emeklilerinin en düşük maaşı 4.336 TL’den 6.287 TL’ye çıkacak.

En düşük emekli maaşı olan 7.500 TL’ye yeni bir zam yapılması ile beraber tüm bu düşük kök maaşlar yeni tutara tamamlanacak. Ona da yüzde 45 oranında zam gelmesi durumunda emeklilerin en düşük maaşı 7.500 TL’den 10.875 TL’ye çıkacak.

Şu anda 10.000 TL maaşı olan bir SSK veya Bağkur emeklisinin maaşı ise Temmuz zammı ile beraber 14.500 TL’ye yükselecek.