Sürücülere kontak kapattıracak zam kapıda! Bu gece motorinin litresi 40 lirayı aşacak!

Akaryakıt ve otogaz fiyatlarına peş peşe gelen zamlara şimdi bir yenisinin daha eklenmesi bekleniyor. Bu kez zamlardan motorinin (mazot) payını alması beklenirken, güncel fiyatlar ne kadar oldu?
Sürücülere kontak kapattıracak zam kapıda! Bu gece motorinin litresi 40 lirayı aşacak!

Enflasyon, vergi artışları, döviz kurlarında görülen artışlar ve petrol fiyatlarında yaşanan hareketlilik, akaryakıt ve otogaz fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Son dönemlerde peş peşe zamlarla karşılaşan benzin, motorin (mazot) ve otogaz (LPG) fiyatları, beklenmedik seviyelere ulaştı. Zam üzerine zamla karşılaşan akaryakıta şimdi bir zam daha kapıda. Bu kez zamlardan motorinin payını alması bekleniyor. 13 Eylül 2023 (bu gece) itibariyle motorin fiyatına zam bekleniyor.

Akaryakıt fiyatlarına yansıyan zamlar, diğer ürün ve hizmet sektörlerine de yansıyor. Lojistik ve taşımacılık maliyetlerinin doğrudan artmasıyla birlikte, dolaylı olarak ürün ve hizmet fiyatları da artış gösteriyor. Araç sahipleri ise zam dönemlerinde, zamlı fiyat tabelaya yansımadan önce yakıt istasyonlarında kuyruklar oluşturuyor. Motorin fiyatına gelmesi beklenen yeni zam öncesinde de yine yakıt istasyonlarında vatandaşların kuyruk oluşturması bekleniyor. Peki motorin fiyatına ne kadar zam gelecek, güncel fiyatlar ne kadar? İşte detaylar…

MOTORİN LİTRE FİYATI İLK KEZ 40 LİRAYI AŞACAK

zamma.jpg

Sektör kaynaklarından elde edilen bilgilere ve Cumhuriyet’in haberine göre motorin (mazot) litre fiyatına zam gelmesi bekleniyor. 13 Eylül 2023 itibariyle (bu gece) motorin litre fiyatına 2,03 TL zam geliyor. Öte yandan benzin litre fiyatında ise bu zamla birlikte bir değişiklik beklenmiyor.

Zammın fiyatlara yansıması ile birlikte motorin litre fiyatının İstanbul, Ankara ve İzmir’de 40 TL’yi aşması bekleniyor. Bu da ilk kez mazot fiyatının 40 liranın üzerine çıkacağı anlamına geliyor. Motorin litre fiyatına 2,03 liralık zammın yansıması durumunda İstanbul’da fiyat 40,03 liraya, Ankara’da 40,57 liraya ve İzmir’de fiyat 40,74 liraya yükselecek.

GÜNCEL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

İl ve ilçeler bazında değişiklik gösteren güncel benzin ve motorin litre fiyatları ise şöyle:

  • İstanbul’da motorin litresi 38,00 TL
  • İstanbul’da benzin litresi 36,87 TL
  • Ankara’da motorin litresi 38,54 TL
  • Ankara’da benzin litresi 37,44 TL
  • İzmir’de motorin litresi 38,71 TL
  • İzmir’de benzin litresi 37,54 TL