Taşıt kredisi faizleri değişti! Halkbank, Garanti, İş, Akbank 250 Bin TL taşıt kredisi taksitleri!

Taşıt kredisi çekerek otomobil sahibi olmak isteyenler için bankalar faizleri değiştirmeye başladı. 250.000 TL taşıt kredisi çekenler bankaya ne kadar aylık kredi taksiti ödüyorlar? Banka banka taşıt kredisi maliyetleri ne kadar?
Taşıt kredisi faizleri değişti! Halkbank, Garanti, İş, Akbank 250 Bin TL taşıt kredisi taksitleri!

Otomobil sahibi olmak isteyenler için finansman desteklerinin oldukça önemli olduğu bir süreçten geçiliyor. Araç fiyatları yükselince vatandaşların bütçe sıkıntısı oluşmaya başladı. Bu bütçe sıkıntısının aşılabilmesi için ise bankalardan taşıt kredisi çekilmesi gerekiyor. Bankaların kullandırdığı taşıt kredileri için müşterilerden talep ettikleri maliyetler hangi bankadan kredi çekileceğine dair karar vermede direkt olarak etkili oluyor. 

HANGİ ŞARTLARDA TAŞIT KREDİSİ VERİLİYOR?

Taşıt kredisi kullanmanın bazı kuralları bulunuyor. BDDK'nın bankalara gönderdiği talimatlar ile bankalar o talimatta yazılı kurallar üzerinden taşıt kredisi verebiliyorlar. Bu kapsamda müşterilere en fazla 48 aya kadar vade ile taşıt kredisi verilebiliyor. Onun da bazı sınırlamaları bulunuyor. 400 Bin TL limiti uygulanarak satın alınacak aracın fiyatının bu tutardan yüksek olmaması isteniyor. Eğer fiyat bu tutarı aşarsa 800.000 TL'ye kadar 36 aya kadar vade uygulanıyor. Kullanılacak taşıt kredisinin tutarı da satın alınmak istenen ve üzerine taşıt kredisi çekilen otomobilin satış fiyatına göre belirleniyor. 

250.000 TL TAŞIT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

Taşıt kredisi çekerken Akbank'tan yana tercih kullananların kredi hesaplamaları aylık yüzde 2,15 faizle yapılıyor. 48 ay vadeli 250 Bin TL taşıt kredisi çekilmesi halinde kredi taksit tutarı 9.332 TL oluyor. Bu kredi için vade süresi sonuna kadar toplamda 449.216 TL ödeme yapılması gerekiyor. Kredi taksitleri zamanında ödenmezse bu maliyet bir miktar daha artabiliyor. 

İş Bankası taşıt kredisi kampanyası kapsamında müşterilere aylık yüzde 2,05 faizle finansman desteği sağlanıyor. 48 ay vadeli 250.000 TL taşıt kredisi aylık 9.111 TL taksitle kullandırılıyor. Bu kredinin toplam maliyeti ise 438.622 TL olarak hesaplandı. 

Taşıt kredisi faizleri değişti! Halkbank, Garanti, İş, Akbank 250 Bin TL taşıt kredisi taksitleri!

Garanti BBVA'dan taşıt kredisi çekmeye karar verenlerin kredi maliyetleri aylık yüzde 2,24 faizle hesaplanıyor. 48 ay vadeli 250.000 TL taşıt kredisi kullananlar bankaya her ay 9.532 TL kredi taksiti, ödüyorlar ve bu kredi taksitleri 4 yıl boyunca devam ediyor. Toplam kredi maliyeti ise 458.855 TL oluyor. 

Taşıt kredisi kullanırken en avantajlı bankaların başında Halkbank geliyor. Halkbank müşterileri aylık yüzde 1,59 faizle taşıt kredisi çekebiliyorlar. 48 ay vadeli 250.000 TL taşıt kredisinin aylık taksiti 8.130 TL oluyor.