Tüm emeklileri ilgilendiriyor! Bayram ikramiyesi için 12.750 TL sürprizi!

Emeklilere yılda iki defa ödenen bayram ikramiyeleri ile alakalı olarak önemli gelişmeler yaşanıyor. Emekli bayram ikramiyeleri için ikinci bir zam imkanı doğru. Bayram ikramiyeleri 12.750 TL mi oluyor?
Tüm emeklileri ilgilendiriyor! Bayram ikramiyesi için 12.750 TL sürprizi!

Emekliler için bayram ikramiyeleri ile alakalı olarak yeni gelişmeler merak ediliyor. Türkiye bir seçime gidiyor ve siyasiler emekli seçmenleri ikna etmek için vaatlerini sıralıyorlar. Bu vaatlerin önemli bir kısmı da 15 milyon emekliyi ve ailelerini ilgilendiren emekli bayram ikramiyeleri hakkında oldu.

EMEKLİLERE 2.000 TL BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDENDİ!

İktidar olmanın avantajını kullanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekli bayram ikramiyelerini TBMM kapanmadan önce 1.100 TL’den 2.000 TL’ye yükseltmiş ve Ramazan bayramında da emekliler bu ödemeleri almışlardı. Cumhurbaşkanlığı yarışında emeklilere 2.000 TL bayram ikramiyesi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuda herhangi bir ek zam yapılacağına dair açıklama yapmadı.

KILIÇDAROĞLU EL YÜKSELTTİ, BAYRAM İKRAMİYESİ 8.500 TL

Emekli bayram ikramiyeleri için sürpriz çıkış ise Kemal Kılıçdaroğlu’ndan gelmişti. Kemal Kılıçdaroğlu bir açıklama yaparak seçimi kazanması durumunda emekli bayram ikramiyesinin asgari ücretle eşitleneceğini söyledi. Bu da emekli bayram ikramiyelerinin 8.500 TL olması anlamına geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği emekli bayram ikramiyesinin 4 katından fazlasını vermeyi vaat eden Kemal Kılıçdaroğlu buna ek yaparak Ramazan Bayramı’ndan itibaren 8.500 TL bayram ikramiyesinin geçerli olacağını da bildirdi. Yani emekliler Kurban Bayramı öncesinde hem o bayramın emekli bayram ikramiyesi olan 8.500 TL’yi hem de Ramazan Bayramı’ndan eksik kalan 6.500 TL bayram ikramiyesini alarak toplamda 15.000 TL ödeme alacaklar.

BAYRAM İKRAMİYESİ 12.750 TL OLABİLİR DETAYI!

Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanması durumunda vaatlerinden birisi de asgari ücrete en az yüzde 50 oranında zam yapılması olmuştu. Bunu İYİ Parti’nin ekonomi kurmayları açıklamıştı. Bu durumda asgari ücret 12.750 TL olacak. Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamasına göre emekli bayram ikramiyesi bir asgari ücret kadar olacaktı. Bu durumda emekli bayram ikramiyesi de asgari ücret kadar arttırılacak. Emeklilerin bayram ikramiyeleri 8.500 TL değil 12.750 TL olacak. Kemal Kılıçdaroğlu seçimi kazanır ve asgari ücret Kurban Bayramı öncesinde zamlanırsa emeklilerin hesaplarına 12.750 TL’den toplamda 23.500 TL bayram ikramiyesi yatırılacak.