Türk Telekom Vodafone Turkcell hat sahipleri! 15 gün içinde başvuru yapana182 TL para iadesi yapılacak

Milyonlarca cep telefonu kullanıcısına müjdeli haber duyuruldu. Unutulan paralar iade ediliyor. İşte başvuru işlemleri...
Türk Telekom Vodafone Turkcell hat sahipleri! 15 gün içinde başvuru yapana182 TL para iadesi yapılacak

Türk Telekom Vodafone Turkcell hat sahipleri! 15 gün içinde başvuru yapana182 TL para iadesi yapılacak - Mobil hat abonelerinin sayısı her geçen gün artarken yükselen fiyat tarifeleri cepleri yakmaya başlamıştı.

Süreçte ucuz cep telefonu kullanmak isteyen kişiler cep telefonu operatörleri arasında hat taşıma işlemlerine geçerken bu işlemler esnasında pek çok kişinin parasını unuttuğu ortaya çıktı. Hat taşıma işlemi yapan ancak hattın içinde kalan paralar için cep telefonu operatörleri para iadesi yapacaklarını açıkladı.

2 SENELİK ZAMANAŞIMI VAR! BAŞVURU YAPANLARA 15 GÜN İÇERİSİNDE PARA İADESİ YAPILACAK

Sizde cep telefonu abonesiyseniz bu durumda hazır kartınızı taşımanız durumunda bakiye iadesi almaya hak kazanmış olabilirsiniz. Söz konusu tutarın para iadesi için 24 aylık zaman aşımı uygulanırken bu süre zarfında başvuru yapanlara 15 gün içinde para iadesi yapılacak.

vodafone-bakiye-iadesi.jpg

VODAFONE BAKİYE İADESİ NASIL ALINIR?

Vodafone tarafından yapılan açıklamada "Çeşitli nedenlerle aboneliği iptal olan faturasız abonelerin hesaplarında kalan bakiye için abonelere geri alma hakkı tanınacak olup iptal tarihinden itibaren yirmi dört (24) ay içerisinde başvuruda bulunan aboneye geri ödemesi onbeş (15) gün içerisinde yapılacaktır. İade talebinde bulunmayan abonelerin kalan bakiyeleri ise yirmi dört (24) ay süreyle saklanacak, abonenin hattını Vodafone’a tekrar taşıması durumunda abonenin hesabına otomatik yüklenecektir" denilerek 24 ay boyunca bakiyelerin iade edilmeye hazır saklanacağı ifade edildi.

turkcelle.jpg

TURKCELL ÖN ÖDEMELİ HATLARDA KALAN TL'LERİN İADESİ NEREDEN, NASIL ALINIR?

Turkcell tarafından da çeşitli nedenlerle iptal edilen ya da başka bir operatöre taşınan hatların içerisinde kalan tutarların 2 sene içerisinde başvuru yapılması durumunda para iadesi olarka yatırılacağı ifade edildi.

Türk Telekom içinde aynı şartların geçerli olduğu belirtilirken başvuru yapan kişilerin hattında 182 TL yüklü olması durumunda bu tutar olduğu gibi hatta geri yatırılacak. Ancak geriye dönük 2 senelik zaman aşımı süresi işletileceği için mutlaka bu süre dolmadan başvuru yapılması gerekiyor.