Vedat Bilgin'den EYT, staj ve çıraklık, emekli ve memur maaş zamları, asgari ücret artışı mesajları!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin maaş bağlanmayan EYT’liler hakkında çok önemli bir açıklama yaparken emekli – memur maaş zamlarından asgari ücret artışına kadar önemli mesajlar verdi.
Vedat Bilgin'den EYT, staj ve çıraklık, emekli ve memur maaş zamları, asgari ücret artışı mesajları!

Türkiye’de milyonların gözü kulağı hükümetten gelecek haberlere çevrildi. Kamu işçileri ile memurlar için Cumhurbaşkanı Erdoğan bu hafta içinde müjdeleri sıraladı. Asgari ücretliler ile emekliler ise henüz bir müjde almazken bu konuda hükümetin atacağı adımlara dikkat kesiliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise kamuoyunun merak ettiği konularda önemli açıklamalar yaptı.

AY SONUNA KADAR MAAŞLAR BAĞLANACAK

Maaşları bağlanmayan EYT’liler hakkında konuşan Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, “EYT’de vatandaşlarımızın SGK’ya yapmış oldukları başvuru sayısı 1,7 milyonu geçti. Bu başvurulardan 1 milyonunun işlemleri tamamlanarak maaşları bağlandı. Geriye kalan EYT’li vatandaşlarımızın başvuru işlemleri bu ayın sonuna kadar neticelendirilip maaşları bağlanacak. Bu vatandaşlarımızın bir kayıpları da olmayacak. Birikmiş maaşlarını ve bayram ikramiyelerini kuruşu kuruşuna alacaklar.” dedi.

STAJ VE ÇIRAKLIK AÇIKLAMASI

EYT’de staj ve çıraklı sürelerinin emeklilikten sayılmasına karşı çıkan Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, “Burada bir kavram kargaşası var. Kimsenin de mağdur olduğu yok. Mağduriyet olmuşsa verilmiş bir haklarının geri alınmış olması gerekiyor. Staj bir eğitimdir. Mesleki eğitimin bir parçasıdır staj. Bundan çıraklık eğitimini ayırıyoruz. Onun dışında stajyerler mağdur olmamışlardır. Herhangi bir iş akdiyle çalışmamışlardır. Onlar için prim ödeyecek herhangi bir işveren de yoktur.” ifadelerini kullandı.

MEMUR-EMEKLİ MAAŞ ZAMLARI

Memur ve emekli maaş zamlarına dair açıklama yapan Bakan Vedat Bilgin, “Cumhurbaşkanımız açıkladı. En düşük memur maaşı 22 Bin TL olacak. Refah payı ile beraber en düşükten en yükseğe doğru bir düzenleme yapıp kazançları yükselteceğiz. Emekliler için de bir hazırlığımız var. 7.500 TL üzerinde maaş alan emeklilerimize yapılacak olan zam oranı maaşlarına göre belirlenecek. Yine aşağıdan yukarıya doğru bir artış olacak. Emeklilerimiz de rahat edecekler. 7.500 TL ile 10.000 TL arasında emekli maaşı olan vatandaşlarımız yukarıya doğru çıkıp daha yüksek maaş alacaklar.” dedi.

ASGARİ ÜCRET ARTACAK!

Asgari ücret zammına dair de değerlendirme yapan Bakan Vedat Bilgin, “Asgari ücrete yapılacak olan zammı şimdi değil Temmuz ayında değerlendireceğiz. Burada amacımız reel ücret kaybını tespit edip fiyat artışlarını da dikkate alan bir asgari ücret belirlemektir. İşvereni de dinleyeceğiz. Sonuçta bu maaşı onlar ödeyecekler. Biz devlet olarak ne yapabilir, nasıl katkı sağlayabiliriz onu da değerlendirip asgari ücreti yükselteceğiz.” ifadelerini kullandı.