Yatırımcılar servetini ikiye katlayacak borcu olanlar çok ağlayacak! Piyasalar alev aldı gram altında 3500 TL dönemi

Türkiye'de en çok tercih edilen yatırım araçları arasında ilk sıradaki yerini alan altın için çeşitli senaryolar çiziliyor. Gram altında yeni rakamlar ortaya çıkmaya başlarken piyasa kahini ''3500 TL'' diyerek tarihi duyurdu.
Yatırımcılar servetini ikiye katlayacak borcu olanlar çok ağlayacak! Piyasalar alev aldı gram altında 3500 TL dönemi

Türkiye'deki piyasa yükselişleri yatırımcı ve yatırımcı adaylarını etkilemeye devam ediyor. Özellikle borcu olanlar piyasaların yükselişinden etkilenirken ''Borcumu nasıl öderim?'' diye kara kara düşünüyor. Piyasaların alev aldığı dönemde özellikle altın yatırımcıları fiyatları yakından takip ederken bir yandan da ilerleyen döneme ilişkin merak ettiklerine yanıt bulabilmek için uzmanların değerlendirmelerini takip ediyor.

Özellikle yatırımcılar piyasa takibine devam ederken bir yandan da uzmanların değerlendirmelerini dikkate alırken son dönemde yapılan açıklamalara bağlı olarak gram altın yatırımı olanların sevineceği borcu olanların da üzüleceği rakamlar ortaya çıktı. Altın ve Para Piyasları Uzmanı İslam Memiş, elinde altın bulunduranları sevindiren haberi açıklarken borcu olanlara da ayrı bir parantez açtı.

GRAM ALTINDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Gram altınla ilgili tahminini yatırımcı ve yatırımcı adayları ile paylaşan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, tarihi açıklayarak "Hazır olun" mesajı verdi. Finans analisti olarak da tanınan Memiş, Borsa İstanbul (BIST), dolar, euro, gram altın ve ons altın tarafında uzun vadeli tahmini ile resmen ezberleri bozdu. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, gram altında 3 bin 500 TL rakamını vererek "Hazır olun" dedi. Köşe yazıları ve YouTube videosunda yatırımcılara seslenen Memiş, "Borsa, döviz, altın mı ev mi?" başlıklı videosunda uzun süreli bir tahmininden bahsetti.

yatirimcilar-servetini-ikiye-katlayacak-borcu-olanlar-cok-aglayacak-piyasalar-alev-aldi-gram-altinda-3500-tl-donemi.jpg

Önümüzdeki hafta Amerika Merkez Bankası FED'in faiz kararını açıklayacağını anımsatan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, ''Faiz kararından sonra tekrar yukarı yönlü hareketlerine devam eder. 1.07 ve altındaki rakamlar orta ve uzun vadede fırsata dönüştürülebilir. Ons altın 1921 dolarda. 1930 dolar test edildi, geri geldi. Fed'e kadar baskılanma süreci devam ediyor. Teknik olarak 1900 - 1930 dolar aralığını takip ediyoruz.'' değerlendirmesinde bulundu.

EKİM AYINDA TERS GRAFİK İZLENECEK

''Elinde dolar olanlar ons altın tarafındaki düşüşleri fırsat olarak değerlendirebilir. Parite üzerinden altın, gümüş, euro yapabilirsin.'' değerlendirmesinde bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, Ons tarafında ekim ayı itibarıyla rüzgarın tersine döneceği ve 2 bin seviyesinin görülebileceğini aktardı.

altin.jpg

Finans analisti Memiş, ''Orta ve uzun vadede yön yukarı. Gram altın 1660 lira seviyesinde. Fos. 1700 - 1708 lira seviyesinde. 1700 ve altındaki rakamlar orta ve uzun vadede alım fırsatı olarak değerlendirmeli. Bu fiyatlar kalıcı değil. Fed'e kadar baskı altında kalacak, Fed sonrası altın fiyatlarında yukarı yönlü hareketlere hazır olun.'' dedi. ''1800'lü rakamları konuşmaya başlayacağız. Dolar güçlü duruştan dolayı gram altında da düşüş görmüyoruz, ons tarafındaki gibi. Ekim ayı itibarıyla ons altın ve gram altında yeni rekorlar bizi bekliyor olacak. Bu baskılanmaya hazırlık yapmanız lazım. Ekim hazırlığınızı yapın, bunlar altın yatırımcısı için fırsat oluşumu.'' diyen Memiş, gram altında 2024 yılındaki tahminlerine göre 2 bin 500 TL ve üzeri rakamların görüleceğini, 2025 yılında ise 3 bin 500 ve üzeri rakamların görüleceğini belirtti.

altini-olanlar.jpg

Gram altın için ilk kez 3 bin 500 lira tahmini yapılırken borcu olanlar da şimdiden düşünmeye başladı. Öte yandan altın fiyatlarının ilerleyen seyri de FED tarafından alınacak faiz kararı ile belli olacak.

NOT: Bu yazı Emlak365.com tarafından verilen bir yatırım tavsiyesi değildir. Yalnızca uzman görüşüne yer verilmiştir.