Yeni evlenecek gençlere müjde! Düşük faizli evlilik kredisi resmen onaylandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan duyuru ile birlikte gençler için evlilik kredisinin hazırlıklarına başlandığı öğrenildi.
Yeni evlenecek gençlere müjde! Düşük faizli evlilik kredisi resmen onaylandı

Evlenmek isteyen gençler için müjdeli haber geldi! Yapılan açıklamalara göre Aile ve Gençlik Bankası ile birlikte destek olmak amacı ile düşük faizli kredinin resmen onaylandığı ifade edildi. Bu sayede evlenmek isteyen fakat maddi olarak sıkıntı yaşayan kişilerin alacakları kredi ile daha kolay bir şekilde yuva kurabilecekleri öğrenildi. Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, seçim vaadini tamamlayarak Aile ve Gençlik Bankası kapsamında kişilere kredilerin hazırlanacağı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından çalışmalara başlanacağı hakkında "Şimdi yeni bir adım atıyoruz. O da Aile ve Gençlik Bankasını kurmak. Bizim doğal gaz, bunun yanında petrolden gelirin belli bir bölümünü biz bu Aile ve Gençlik Bankası kapsamına aktaracağız. Oradan da bu tür hanımlara ve gençlere bunu tahsis edeceğiz. Bu işin en güzel örneği veren ülke de Norveç'tir. Norveç bu işi başarıyla sürdürüyor. Onun bütün petrol gelirlerinin belli bir kısmı rezerv olarak tamamen gençlere ayrılır. Gelecek kuşaklara ayrılır. Şimdi bunun bir benzerini de inşallah Aile ve Gençlik Bankasıyla ülkemizde yapacağız. Dezavantajlı durumdaki bireylerin çeşitli hizmet ve sosyal yardım modellerinden yararlanması için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın çalışmaları devam ediyor. " ifadeleri ile çalışmaların amaçlarından bahsetmişti.

BAKANLIK RESMEN ONAYLADI!

Konu ile ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Karadeniz'de yeni gaz, petrol aramaları, imkanları var. Bu mevzularda da önemli gelişmeler sağladık. Bu çerçevede de bir aile ve gençlik bankası kurmayı hedefliyoruz. Seçim vaatlerimizden biri buydu. Bu mevzuda da çalışmalara başladık.

Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda çalışmaları başlattık. Belli bir aşamaya getirmiş durumdayız. Olgunlaştırdığımızda kanun teklifimizi yeni dönemde Meclisimize sunacağız. Aile ve gençlik bankasını kuracağız ve aşama aşama bunu etkili bir hale getireceğiz.

Gerek doğal gazdan, gerek petrolden, gerekse madenlerden gelen birtakım gelirleri belli bir yüzdesini bu bankamıza aktararak buradan yeni evlenen çiftlere destek olacağız. İleriki dönemlerde belki genç girişimcilere buradan daha fazla destek olma imkanlarını da araştıracağız" şeklinde yapılan açıklama ile birlikte yakın zamanda şartların ve detayların da belli olacağı ifade edilmiş oldu.