Yurtta kalacak öğrenciler dikkat! Bu aydan itibaren yurt ücretlerine yüzde 36,84 zam yapıldı

İstanbul'da üniversite okuyan öğrenciler için yapılan son dakika açıklaması ile birlikte yurt ücretlerine yüzde 36,84 zam uygulandığı öğrenildi.
Yurtta kalacak öğrenciler dikkat! Bu aydan itibaren yurt ücretlerine yüzde 36,84 zam yapıldı

Üniversitelerin açılması ile birlikte öğrenciler tarafından öğrenciler tarafından üniversitelerinin bulunduğu illerde kalacak yer bulma telaşı da arttı. Özellikle de kira fiyatlarının arttığı bu son dönemde öğrenciler tarafından yurtlara olan başvuru talepleri de oldukça fazlaydı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından öğrencilere sunulan KYK yurt sonuçlarının bugün açıklamasının ardından yüzde 86 oranında yerleşme yaşandığı ifade edildi.

Konuya ilişkin nüfusun en yoğun olduğu il olan İstanbul'da öğrenciler yurt bulma konusunda sorun yaşamaya başladı. Burada da uygun fiyatları ile daha önce gündeme gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yurtları tercih edilenler arasında yer aldı. Fakat yapılan son dakika açıklamasının ardından İBB yurtlarının da zamlandığı öğrenilmiş oldu.

İBB YURTLARINA YÜZDE 36,84 ZAM YAPILDI!

Bugün İBB Meclisi Eylül Ayı Toplantısı'nın üçüncü oturumu gerçekleştirildi. Toplantıda görüşülen pek çok konunun arasında yükseköğretim öğrenci yurtlarındaki aylık 950 TL olan ücretin yüzde 36,84 oranındaki artışı sonucunda 1300 TL olduğu öğrenildi.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrencilere tahsis edilecek olan yurtlarda kalmak için kişilerin sağlaması gereken şartlar şu şekilde verildi;

1. T.C. vatandaşı olmak,
2. Örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olması.
3. Öğrencinin öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumunun İstanbul il sınırları içerisinde yer alması,
4. Ailesinin (anne-baba) İstanbul il sınırları dışında ikamet ediyor olması.
5. Taksirli suçlar hariç adli sicil/arşiv kaydı bulunmaması.
6. Zorunlu staj hariç brüt asgari ücret tutarının bir buçuk katı üzerinde ücretli bir işte çalışmaması.
7. Kamu personeli olmaması.
8. Toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığının olmadığına ve bulaşıcı hastalığının bulunmadığına dair beyanda bulunması.
9. Yurt başvurusu yaptığı tarihte otuz yaşını doldurmamış olması gerekmektedir.