Ziraat Bankası hesabı olan öğrencilerin hesabına 1.250 TL yatacak!

Okulların açılmasıyla birlikte öğrencilerin burs arayışları da başladı. Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve öğrenim kredisi ödemeleri ne kadar oldu? İşte detaylar…
Ziraat Bankası hesabı olan öğrencilerin hesabına 1.250 TL yatacak!

Okulların açılmasıyla birlikte öğrencilerin ve velilerin de telaşı başladı. Eylül ayı itibariyle, üniversiteye yerleşen öğrenciler burs, öğrenim kredisi ve yurt başvuruları için araştırmalara başladı. Özellikle öğrencilik dönemlerinde ek gelir sağlaması adına burs ve kredi başvurusunda bulunmak isteyen öğrenciler, burs ve kredi tutarlarını ve bu ödemeler için nereden, nasıl başvuruda bulunabileceklerini araştırıyor. Öğrencilere ne kadar ödeme yapılacak?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), her yıl üniversite öğrencilerine, başvuruda bulunmaları ve başvurularının olumlu sonuçlanmaları karşılığınd burs veya öğrenim kredisi ödemesi gerçekleştiriyor. Belli şartlar karşılığında verilen bu ödemelerden burs ödemeleri, öğrencilere geri ödemesiz şekilde veriliyor. Diğer yandan öğrenim kredileri ise öğrencilik dönemi sona erdikten sonra öğrencilerin geri ödeyeceği düzenleme ile veriliyor. Aylık olarak düzenli yapılan bu ödemeler bu yıl ne kadar olacak, öğrenciler nasıl başvuruda bulunabilecek? İşte detaylar…

BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU MU?

252986.jpg

Okul dönemi başladı ancak KYK burs ve kredi tarihlerine ilişkin henüz bir açıklama gelmedi. Ancak bunun yanı sıra Takvim’in haberine göre burs ödemelerine ilişkin miktar duyuruldu. Buna göre üniversite öğrencilerine en az 1.250 TL burs ödemesi yapılacak. 12 ay boyunca geri ödemesiz şekilde sağlanan burslar için öğrencilerin başvuruda bulunması gerekiyor. Değerlendirmeler sonucunda kimlerin burs alabileceğine karar veriliyor ve isteyen öğrenciler de geri ödemeli olmak üzere öğrenim kredisinden yararlanabiliyor.

Üniversitelerde yüz yüze eğitim döneminin Eylül sonu itibariyle başlaması bekleniyor. Okuldan okula tarihler değişebiliyor. KYK başvuruları da üniversiteler açılmadan önce tamamlandığı için, burs başvurularına göre daha erken alınıyor. Ancak Gençlik ve Spor Bakanlığı, henüz yeni eğitim öğretim yılı KYK burs ve kredi başvuru tarihlerini açıklamadı.

KYK BURS VE KREDİ TUTARLARI NE KADAR?

Geçtiğimiz yıl başvurular, üniversiteler açıldıktan sonra 15-17 Kasım 2022 tarihleri arasında alınmıştı. 2023 Ocak itibariyle üniversitelerde lisans ve ön lisans öğrencilerine verilecek burs miktarı 1.250 TL, yüksek lisans öğrencilerine 2.500 TL ve doktora öğrencilerine 3.750 TL olarak belirlenmişti. Yılbaşı itibariyle bu tutarların artması bekleniyor.