10 TL'ye Suriye Altını Yeni Dolandırıcılık Yöntemi Oldu! Suriye Altını Nasıl Anlaşılır?

Düğün mevsiminin başlamasıyla beraber altın ürünlerine olan ilgi artarken uzmanlar vatandaşlara kritik bir uyarı yaptılar.
10 TL'ye Suriye Altını Yeni Dolandırıcılık Yöntemi Oldu! Suriye Altını Nasıl Anlaşılır?

Düğün mevsiminin başlamasıyla beraber altın ürünlerine olan ilgi artarken uzmanlar vatandaşlara kritik bir uyarı yaptılar. Türkiye'de gerçek altından ayırt edilmesinin çok zor olduğu Suriye altını oldukça yaygınlaştı. Vatandaşların altın alırken dikkat etmelerini öneren uzmanlar Suriye altınını ayırt etmenin yollarını açıkladılar.

Altın fiyatlarının yükselmesiyle beraber Türkiye'de gerçeğinden ayırt edilmesi zor olan ve 10 TL ile 50 TL arasında satılan Suriye altını gittikçe yaygınlaşmaya başladı. Genelde düğünlerde takı olarak kullanılan Suriye altınları dolandırıcılık aracı da oluyor.



Maddi durumu elverişli olmayan vatandaşlar yakınlarının düğünlerinde takı takabilmek amacıyla Suriye altınını tercih ediyorlar. Gerçeğinden ayırt edilemeyen bu altınları yeni evli çiftler kuyumculara götürdüklerinde adeta şok oluyorlar.



SURİYE ALTINI NASIL ANLAŞILIR?



Altın uzmanlarına göre Suriye altınının ayırt edici en önemli özelliği rengi ve gramajı olduğu belirtildi. Suriye altını koyu sarı renkte ve diğer altınlara nazaran daha hafif bir ağırlığa sahip olmasıyla ayırt edilebiliyor. Ayrıca bu altınların üzeri metal bir cisimle kazındığında boyası çıkarak alttaki metal görünüyor. Aynı boyurlarda bir altın ile Suriye altını terazi konulunca yaklaşık yarı yarıya ağırlık farkı ortaya çıkıyor.



SURİYE ALTINI İLE DOLANDIRICILIK!



Günlük kullanım için üretilen bu altınlar bugünlerde düğün hediyesi olarak da kullanılmaya başlandı. Suriye altını üretimi yapan işletmeler taleplere yetişemez hale geldiler. Bu işletmeler imitasyon altın üretimi yaparak alt gelir grubundaki vatandaşlara satış gerçekleştiriyorlar. Ancak son dönemlerde bu iyi niyetle üretilen sahte ürünler hem düğünlerde yeni evli çiftleri kandırma aracı oldu hem de kuyumcu dışı altın satışıyla dolandırıcılık yöntemi haline geldi.



emlak365.com