1.000 TL Pandemi Sosyal Destek Başvuruları Alınmaya Devam Ediyor! Sosyal Yardım Almak İçin Neler Yapılmalı?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara koronavirüs sürecinde 1.
1.000 TL Pandemi Sosyal Destek Başvuruları Alınmaya Devam Ediyor! Sosyal Yardım Almak İçin Neler Yapılmalı?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara koronavirüs sürecinde 1.000 TL sosyal yardım verilmeye devam ediliyor. Türkiye'de milyonlarca aile şu ana kadar 1.000 TL sosyal yardım alma imkanına kavuştu. 1.000 TL sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır? 1.000 TL sosyal yardım kimlere verilmektedir?

Koronavirüs sürecinde meydana gelen ekonomik bozulma ilk önce dar gelirli vatandaşları etkiledi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da bu durumun tespitini yaparak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile harekete geçti ve ihtiyaç sahibi hanelere 1.000 TL sosyal yardım vererek onların mağduriyetlerini gidermeye çalıştı.



PANDEMİ DÖNEMİNDE İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE SOSYAL YARDIMLARLA EL UZATILDI



Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen 1.000 TL sosyal yardımlar koronavirüs sürecinde 3 faza bölündü. 1. fazda bakanlığın sosyal yardım verdiği aileler hedeflendi ve başvuru alınmadan yaklaşık 2 milyon aileye 1.000 TL sosyal yardım verildi. 2. faz sosyal yardımları da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı belirleyerek ihtiyaç sahibi ailelere 1.000 TL pandemi sosyal yardım ödemelerini ulaştırdı. Bakanlık 2. faz sosyal yardımlar için de başvuru almadı.



1.000 TL pandemi sosyal yardımların 3. faz ödemelerinde ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başvuru kabul edildi. E-Devlet üzerinden alınan başvurular her ilde oluşturulan birimler tarafından değerlendirilerek vatandaşlara cevap verildi. İhtiyaç sahibi oldukları tespit edilen vatandaşlara 3. faz 1.000 TL pandemi sosyal yardım paraları PTT aracılığı ile ulaştırıldı.



PANDEMİ SOSYAL DESTEK BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR



3. faz sosyal yardım 1.000 TL ödemeleri için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı e-Devlet üzerinden başvuru kabul etmeye halen daha devam ediyor. E-Devlet'ten Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın hizmetlerinden Pandemi Sosyal Destek Başvuru formunu dolduran vatandaşların başvuruları değerlendirmeye alınıyor. İhtiyaç sahibi oldukları tespit edilen vatandaşlara ödemeleri vakit kaybetmeden yapılıyor.



Emlak365.com