1000 TL Sosyal Destek Pandemi Parası Mesajı Gelenler Dikkat! Kredi Kartı ve Banka Hesaplarınızın Hepsi Boşaltılmış Olabilir

Dolandırıcılar gariban vatandaşı hedef almaya devam ederken şimdi de 1000 TL sosyal destek parası dolandırıcılığı başladı.
1000 TL Sosyal Destek Pandemi Parası Mesajı Gelenler Dikkat! Kredi Kartı ve Banka Hesaplarınızın Hepsi Boşaltılmış Olabilir

Dolandırıcılar gariban vatandaşı hedef almaya devam ederken şimdi de 1000 TL sosyal destek parası dolandırıcılığı başladı. Hackerlar vatandaşın cep telefonuna 1000 TL sosyal destek yardımı parası yattı şeklinde mesaj atarak banka hesaplarını boşaltmaya başladı. Kredi kartı ve banka hesabı olanlar dikkat! Sosyal destek pandemi yardımı parası mesajı ile tüm paranızı kaybedebilir, yüksek miktarda borç altına girebilirsiniz!

Korana virüs salgını döneminde vatandaşın alım gücü giderek zayıflarken Aile, Sosyal ve Politikalar Bakanlığı dar gelirli ailelere maddi destek amacı ile 1000 TL pandemi parası ödemeye başladı.



DOLANDIRICILAR VATANDAŞIN CEP TELEFONUNA 1000 TL SOSYAL DESTEK PARASI HESABINIZA YATIRILDI MESAJI GÖNDERİYOR!



Ne yazık ki zaten geçim derdinde olan vatandaşın başına bir de dolandırcılar musallat oldu.



Konya'da yaşayan 54 yaşındaki emekli Ercan Çiftçi cep telefonuna gelen mesajı tıklaması ile tüm parasını kaybetti. Cep telefonuna gönderilen "Adınıza 1000 TL Pandemi Sosyal Destek Parası Yatırılmıştır" mesajını alan Çiftçi mesajın sonunda yer alan linki tıklaması ile tüm parasını yitirdi.



Çiftçi yapmış olduğu açıklamasında "Devlet tarafından sağlanan sosyal destek ödemesi için detayları öğrenmek için mesajın sonunda yer alan linki tıkladım. Linki tıklamamla beraber cep telefonum kilitlendi" dedi.



Mobil bankacılık işlemlerini aktif olarak cep telefonundan kullanan Çiftçi bankalardan gelen mesajlar ile şaşkına döndü. Banka hesaplarından ve kredi kartından 22 bin lirası çekilen vatandaş büyük bir şok yaşarken soluğu karakolda aldı.



54 yaşındaki emekli adam kira verecek ve ekmek alacak durumu kalmadığını belirterek Kurban Bayramı öncesi büyük mağduriyet yaşadığını belirterek diğer vatandaşları konu hakkında uyardı.



Siber Suçlar emekli vatandaşın cep telefonunu inceleme altına alırken olay hakkında soruşturma başlatıldı.



Emlak365.com