1915 Çanakkale Köprüsü'nde Son Gelindi! Dünyanın En Büyüğü Olacak!

Tamamlanmasının ardından dünyanın en büyük asma köprüsü olacak 1915 Çanakkale Köprüsü için çalışmalar devam ediyor.
1915 Çanakkale Köprüsü'nde Son Gelindi! Dünyanın En Büyüğü Olacak!

Tamamlanmasının ardından dünyanın en büyük asma köprüsü olacak 1915 Çanakkale Köprüsü için çalışmalar devam ediyor. Çalışmanın tamamlanmasına çok kısa bir sürenin kaldığı belirlendi.

İlk kez 18 Mart 2017 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan ve çok konuşulan 1915 Çanakkale Köprüsü inşaatında son durum merak ediliyor. Yakından takip edilen köprü projesi ile birlikte salgın döneminde de gerekli izolasyon ve önlemlerin alınmasının ardından çalışmaların sekteye uğramadan devam ettiği ifade ediliyor. Şimdide de inşaat çalışmaları devam ederken, Çanakkale Boğazı üzerinde Gelibolu, Sütlüce, Lapseki mevkileri arasında tapılan projede sona gelindiği belirtildi.



Son Blok Geçen Ay Törenle Tamamlandı



Kurulan şantiyede kuru havuz içerisinde büyük bir çalışma yapıldı. Bu süreçte 2 kule kesonunun inşa edildiği açıklandı. Her bir kesonun büyüklüğü ise 1 futbol sahası büyüklüğünde olduğu belirlendi.



Geçtiğimiz mayıs ayında ilk blokların konulmasının ardından kırmızı ve beyaz renkleri ile Türk bayrağını anımsatan renklerin de bu süreç içerisinde köprü ayakları ile birlikte yükselmeye başladığı belirlendi. Şimdilerde 318 metre yüksekliğinde olan köprü ayaklarının tamamlandığı açıklandı. Geçtiğimiz ay son bloğun montajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımı ile birlikte tamamlanmış oldu.



İlk tabliye konuldu!



1915 Çanakkale Köprüsü inşaatının Lapseki yakasında bulunan çalışmalarda ilk tabliyenin konulduğu belirlendi. Bu adımla birlikte yeni bir aşamaya geçilmiş oldu. 680 metre uzunluğunda olan viyadük üzerinde devam eden çalışmalar sonrasında gidiş ve geliş yolu için toplam 42 tabliye parçasının konulması bekleniyor.



emlak365.com