2020 Kurban Vekalet Ücreti Belli Oldu! Kurban Vekalet Bedeli Kaç TL Oldu?

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla Diyanet İşleri Başkanlığı 2020 kurban vekalet ücretlerini açıkladı.
2020 Kurban Vekalet Ücreti Belli Oldu! Kurban Vekalet Bedeli Kaç TL Oldu?

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla Diyanet İşleri Başkanlığı 2020 kurban vekalet ücretlerini açıkladı. Buna göre vekalet yoluyla kurban kesecek vatandaşların ödeyecekleri ücretler belli oldu. 2020 kurban vekalet ücreti kaç lira?

Diyanet İşleri Başkanlığı, Kurban Bayramı'nın yaklaşması nedeniyle kurban vekalet ücretlerini açıkladı. Diyanet İşleri Balkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın yaptığı açıklamaya göre Diyanet'e kurban kesimi için vekalet verecek olan vatandaşlar yurt içinde 975 TL, yurt dışında ise 825 TL ödeme yapacaklar. Bir önceki yıl yurt içi kurban vekalet ücreti 890 TL, yurt dışı kurban vekalet ücreti 725 TL olarak açıklanmıştı.



2020 KURBAN VEKALET ÜCRETİ BELLİ OLDU



31 Temmuz'da başlayacak olan Kurban Bayramı için Diyanet İşleri Başkanlığı hazırlıklarını tamamlayarak “2020 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu” isminde bir tanıtım töreni tertipledi. Törende konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Kurbanları yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmak için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Biz sadece ülkemizi değil mazlum coğrafyalardaki din kardeşlerimizi de düşünmek zorundayız. Çalışmalarımızı bu doğrultuda şekillendirdik.” dedi.



Bir öncekiy ılın Kurban Bayramı verilerini de paylaşan Ali Erbaş, “Geçen yıl Diyanet İşleri Başkanlığı'na vatandaşlarımız 453.560 hisse kurban için başvurmuştur. Bu kurbanlar yurt içi ve yurt dışında belirlediğimiz kesim noktalarında kesilerek ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmıştır.” ifadelerini kullandı.



KURBAN VEKALET ÜCRETİ ÖDEMELERİ NASIL YAPILACAK



2020 kurban vekaleti vermek isteyen vatandaşların izleyecekleri yol da belli oldu. Yapılan bilgilendirmeye göre kurban vekaleti başvurusunda bulunup ücretlerini yatırmak isteyen vatandaşlar Diyanet İşleri Başkanlığı'nın internet siteleri, Diyanet'in mobil bağış uygulamaları, Diyanet Vakfı'nın tüm şubeleri, PTT şubeleri ve anlaşmalı bankalar üzerinden ödemelerini yapabilecekler.



emlak365.com