21 Temmuz Pazar Nöbetçi Açık Noter Var Mı? Haftasonu Noter Uygulaması Başladı Mı?

21 Haziran Pazar günü nöbetçi noterler açık mı? Cumartesi Pazar günleri noterler çalışmaya başladılar mı? Nöbetçi noter uygulaması ne zaman çalışmaya başlayacak? Tüm bu soruların yanıtlarını sizlerle paylaşıyoruz.
21 Temmuz Pazar Nöbetçi Açık Noter Var Mı? Haftasonu Noter Uygulaması Başladı Mı?

21 Haziran Pazar günü nöbetçi noterler açık mı? Cumartesi Pazar günleri noterler çalışmaya başladılar mı? Nöbetçi noter uygulaması ne zaman çalışmaya başlayacak? Tüm bu soruların yanıtlarını sizlerle paylaşıyoruz. İşte 21 Haziran nnöbetçi noter uygulamasına ilişkin tüm ayrıntılar.

Nmbetçi noter uygulaması uygulanmaya başladığı ilk dönemden itibaren vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılanmış ve oldukça yoğun bir şekilde kullanımıştı. Haftaiçi müsait olamayan çalışanlar noter işlemlerini Cumartesi ve Pazar günleri yapma imkanı buldular.



Türkiye Noterler Birliği tarafından koordine eden nöbetçi noter uygulaması ise don dönemlerde pandemi süreci nedeniyle ertelendi. Vatandaşlar bu sürecin ne zaman sona ereceğini ve bu hafta sonunda nöbetçi noterlerin açık olup olmadığını merak ediyorlar.



NÖBETÇİ NOTERLER BU HAFTA SONU AÇIK MI?



Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Nisan ayı döneminde yapmış olduğu konuşmasında nöbetçi noter uygulamasına ara verildiğini duyurmuştu. Bakan Gül tarafından yapılan açıklamada bu kararın pandemi salgının etkilerinin azaltılması kapsamında alındığ vurgulanırken nöbetçi noter uygulamasının ne zaman başlayacağına dair bilgi verilmedi.



Halen uygulamada olan bu karar kapsamında nöbetçi noterler haftasonları kapalı konumda. Noter işlemlerini halletmek isteyen vatandaşlar Türkiye Noterler Birliği'nden yeni karar gelene kadar noter işlemlerini hafta içinde halledecekler. Noterler hafta içinde sabah 09.00'dan akşam 17.00'ye kadar hizmet veriyorlar.



Emlak365.com