900 TL Cezası Var! Maske Zorunluluğu Olan Şehirler Listesine 3 Yeni İl Eklendi

3 şehrin valiliği tarafından yapılan basın açıklamasında maske kullanılmasının zorunlu olduğu bildirildi.
900 TL Cezası Var! Maske Zorunluluğu Olan Şehirler Listesine 3 Yeni İl Eklendi

3 şehrin valiliği tarafından yapılan basın açıklamasında maske kullanılmasının zorunlu olduğu bildirildi. Bu kapsamda maske kullanımı olan şehirlerin sayısı arttı. Listeye yeni eklenen şehirlerle birlikte maske kullanımının zorunlu olduğu şehirler şunlar oldu.

Koronavirüs ile mücadele sürecinde alınan en önemli önlemlerden birisi de maske zorunluluğu.



Bu konuda çok sayıda şehrin valiliği karar alırken bu liste her yeni gün güncelleniyor. Bu kapsamda yapılan son açıklamaların ardından 3 şehrin valiliği dışarıya çıkacak olan vatandaşların maske kullanmalarının zorunlu olduğunu duyurdu.



3 ŞEHİRDE DAHA MASKE KULLANIMI ZORUNLU OLDU



Ordu Valiliği yapmış olduğu bir açıklama ile 22 Haziran 2020 tarihi saat 24.00'ten itibaren, vatandaşların maske takmalarının zorunluğu olduğunu duyurdu. Bunun yanında Yozgat Valiliği ve Ağrı Valilikleri de yayımlamış oldukları kamuoyu basın açıklamaları ile birlikte kamusal alanlarda maske takmanın zorunlu olduğunu duyurdular.



Yapılan bu son basın açıklamalarının ardından maske kullanımın zorunluğu olduğu il sayısı da arttı. İşte Yozgat, Ordu ve Ağrı'nın da eklendiği maske kullanımının zorunlu olduğu iller sıralaması.



Adıyaman, Ankara, İstanbul, Bursa, Afyonkarahisar, Amasya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bolu, Burdur, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Rize, Ordu, Osmaniye, Sakarya, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Tunceli, Uşak, Yalova, Zonguldak, Bitlis ve Çanakkale



MASKESİZ DIŞARI ÇIKMANIN CEZASI 900 TL



Maskesiz sokağa çıkacak olan vatandaşlara idari para cezası uygulanıyor. Bu cezanın tutarı ise 900 TL



Emlak365.com