ABD'den Türkiye İçin Yaptırım Açıklaması! ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Üstü Kapalı Tehdit Etti!

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Türkiye'ye yaptırımlar konusunda değerlendirme aşamasında olduklarını söyledi.
ABD'den Türkiye İçin Yaptırım Açıklaması! ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Üstü Kapalı Tehdit Etti!

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Türkiye'ye yaptırımlar konusunda değerlendirme aşamasında olduklarını söyledi. Türkiye'nin S-400 satın alması ile ilgili olarak yaptırım açıklaması yapan Pompeo iki ülkenin arasındaki gerilimi tırmandıracak söylemlerde bulundu.

Koronavirüs süreci nedeniyle diplomaside çok sayıda konu rafa kaldırılırken normelleşme döneminde bu gelişmeler yeniden gündeme gelmeye başladı. ABD ile Türkiye arasındaki S-400 gerilimi yeniden başladı.



TÜRKİYE HAKKINDA YAPTIRIM AÇIKLAMASI!



Türkiye'nin Rusya'dan S-400 almasını kabul edemediklerini söyleyen ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo bugün Türkiye ile alakalı olarak yaptırım açıklaması yaptı.



ABD Senatosu'nda Dış İlişkiler Komitesi'nde bir değerlendirme yapan Pompeo, “Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400'ler büyük bir sorun olarak önümüzde duruyor. Bu problemi kapatmış değiliz. Gerekeni gecikmeli de olsa yapacağız.” dedi.



TÜRKİYE'YE ÜSTÜ KAPALI TEHDİT!



Açıklamalarını sürdüren Pompeo, “Türkiye ile iyi ilişkiler kurmak istiyoruz. Ancak bu konuda Türkiye de üzerine düşeni yapmak zorunda. Bunu yapmak için bir adım atmadılar şu ana kadar ama bu atmayacakları anlamına gelmiyor. S-400 konusunu iptal etmezlerse yapılacak olan uygulama er ya da geç bir yaptırım olacaktır. Biz yaptırım konusunu değerlendiriyoruz. Karar Türkiye'ye kalmış, yaptırımları göze alacaklarsa S-400 konusunda ısrarcı olabilirler.” şeklinde konuştu.



Emlak365.com