ABD'den Türkiye'ye Ayasofya Çağrısı! Müze Olarak Kalsın

İstanbul'un Fethi Törenleri kapsamında gündeme gelen ve halen konuşulan Ayasofya için ABD'den açıklama geldi.
ABD'den Türkiye'ye Ayasofya Çağrısı! Müze Olarak Kalsın

İstanbul'un Fethi Törenleri kapsamında gündeme gelen ve halen konuşulan Ayasofya için ABD'den açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nun yapmış olduğu açıklamada, Ayasofya'nın müze olarak kalması çağrısı yapıldı.

Ayasofya'nın yeniden cami olması konusunda uluslararası gündemde yer alan haberlerin ardından konuya ilişkin ABD'den açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye'ye Ayasofya'nın müze statüsünün devam ettirilmesi çağrısında bulundu.



AYASOFYA MÜZE OLARAK KALSIN ÇAĞRISI



ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo gün içinde yapmış olduğu konuşmasında Ayasofya konusuna değindi. Ayasofya'nın 100 yıldır müze olarak kullanıldığını ifade eden Pompeo Ayasofya'nın 1500 yıllık tarihiyle dini ifade ile sanatsal ve teknik dahiliğe bir örnek teşkil ettiğini belirtti.



Konuşmasının devamında ABD'nin Ayasofya'nın müze statüsünden çıkarılmasını farklı inanç ve kültürlere köprü olarak insanlara hizmet kabiliyetini eksiltmek olarak göreceğini dile getiren Pompeo Türkiye ile dini ve kültürel alanların korınması konusunda birlikte çalışmaya devam etmek istiyoruz dedi.



"Türkiye Cumhuriyeti'ne katkıda bulunan inanç geleneklerine ve çeşitli tarihlere saygı sözünün örneği olarak, Türkiye hükümetini, Ayasofya'nın müze statüsünü devam ettirmeye ve burasının herkes için erişilebilirliğinin devamını sağlamaya çağırıyoruz."



Emlak365.com