Ahmet Davutoğlu: Sol İdeolojinin Güçlü Olduğu Yerlerde Büyüdüm, Kendimi Asla Sağcı Olarak Görmedim!

AK Parti'den ayrılarak yeni bir oluşuma giden Ahmet Davutoğlu çok konuşulacak açıklamalara imza atmaya devam ediyor.
Ahmet Davutoğlu: Sol İdeolojinin Güçlü Olduğu Yerlerde Büyüdüm, Kendimi Asla Sağcı Olarak Görmedim!

AK Parti'den ayrılarak yeni bir oluşuma giden Ahmet Davutoğlu çok konuşulacak açıklamalara imza atmaya devam ediyor. AK Parti döneminde Başbakanlık yapan Ahmet Davutoğlu daha sonra görüş ayrılıkları neden ile partisinden istifa ederek Gelecek Partisi'ni kurmuştu.

Ahmet Davutoğlu son yapmış olduğu açıklamalar ile gündeme bomba gibi düştü.



Ağırlıklı olarak sağ seçmenler tarafından desteklenen AK Parti'de görev alan ve Başbakanlık mevkisine kadar yükselen Ahmet Davutoğlu ağırlıklı olarak sol ideolojinin baskın olduğu yerlerde büyüdüğünü söyledi.



AHMET DAVUTOĞLU: ASLA SAĞCI OLMADIM!



Armağan Çağlayan'ın You Tube kanalına konuk alan Gelecek Partisi Başkanı Ahmet Davutoğlu çok konuşulacak açıklamalara imza attı.



Davutoğlu yapmış olduğu açıklamasında ağırlıklı olarak sol görüşün baskın olduğu ortamlarda büyüdüğünü söyleyerek “Yani İstanbul Lisesi, Boğaziçi Üniversitesi… Ama ben kendimi sağcı olarak görmedim hiçbir zaman. Fakat ilgilendiğim alanlar ve bu ülkenin, toplumun klasik değerlerine olan saygım dolayısıyla bu ikisini mezcetmeye çok çalıştım. Marksist literatürü de ilk kez ortaokul çağlarında okuduk hepimiz o günkü şartlar gereği. Bütün o meseleler beni akademik hayata yönlendirdi” diyerek kendisini hiçbir zaman sağcı olarak görmediğini söyledi.



Açıklaması kamuoyunda büyük bir yankı uyandıran Ahmet Davutoğlu vicdanı ile makamı arasında sıkıştığı için Başbakanlık görevinden istifa ettiğini söyleyerek konum, mevki ve vicdan arasında sıkıştığı için vicdanını seçtiğini söyledi.



Vicdanını terk etmemek adına görevinden ayrıldığını belirten Ahmet Davutoğlu biz onurlu şeyleri hak ediyoruz diyerek bu amaç doğrultusunda parti olarak çalışmalarına devam edeceklerini söyledi. Ahmet Davutoğlu tarafından yapılan açıklamalara sağ seçmenin vereceği tepki merak konusu olurken Gelecek Partisi Diyarbakır'da 1. Olağan Genel Kurul toplantısı düzenledi.



Emlak365.com