AK Parti Tarafından Meclise Verilen Yeni Torba Yasada ve 34 Maddelik Kanun Teklifinde Neler Var?

AK Parti tarafından meclise sunulan Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında kanun teklifi büyük bir merak konusu oluşturmuştu.
AK Parti Tarafından Meclise Verilen Yeni Torba Yasada ve 34 Maddelik Kanun Teklifinde Neler Var?

AK Parti tarafından meclise sunulan Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında kanun teklifi büyük bir merak konusu oluşturmuştu. 34 maddelik yeni kanun teklifi ve torba yasa düzenlemesi maddeleri merak konusu oluşturmuştu. Yeni torba yasa 2020 içerisinde en çok konuşulan düzenleme ise hobi bahçeleri için yapılan yeni düzenleme oldu. Kanun teklifi maddeleri haberimizde...

Şehrin yoğun stresinden kaçmak ve korana virüs döneminde karantina günlerinde evlerinde kapalı kalmak istemeyen kişiler yazlık evlere göre daha ucuz olması nedeni ile hobi bahçesi almaya yönelmişti.



Süreçte hobi bahçelerine olan ilginin artması ile beraber ne yazık ki tarıma elverişli arazilerde büyük bir kayıp yaşanmaya başlanması ile beraber bir dizi yeni önlem alınacağı duyurulmuştu.



MECLİSE VERİLEN YENİ TORBA YASA KANUN MADDELERİ NELER? YASA TEKLİFİ MADDELERİ 2020!



AK Parti tarafından meclise verilen yeni torba yasa kanun teklifi 34 maddeden oluştu.



İçerisinde tarım ve orman alanlarının korunmasını içeren çok sayıda yasal düzenlemeye ev sahipliği yapan yeni torba yasa gıda konularında da yeni kısıtlamalar getirecek.



AK Parti Tarafından Meclise Verilen Yeni Torba Yasada ve 34 Maddelik Kanun Teklifinde Neler Var?



KANUN TEKLİFİNİN TÜM MADDELERİNE PDF FORMATI İLE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ...



HOBİ BAHÇELERİ YIKILACAK MI, HOBİ BAHÇESİ OLANLAR NE YAPACAK?



Süreçte özellikle de dar gelirli ailelerin tüm birikimlernini kullanarak satın aldıkları hobi bahçeleri için alınacak olan kararlar merak konusu oldu. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarım arazileri üzerinde yer alan hobi bahçeleri hakkında uyarıda bulunmuştu.



Bakan Pakdemirli yapmış olduğu açıklamasında bu tip hobi bahçelerini hedefe alarak satın aldığınız hobi bahçeleri yıkılabilir uyarısında bulunmuştu. Süreçte kanun teklifinin meclisteki görüşmeleri yakından takip edilirken hobi bahçesi olan kişilerin sahip oldukları taşınmazların tarım arazisi nitelikli olup olmadığını incelemesi gerekiyor.



Emlak365.com