Ankara Valiliği Son Dakika Açıklaması: 15 Gün Boyunca Tüm Şehir İçin Yeni Yasak ve Kısıtlama Kararı Açıklandı!

Ankara Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu korana virüs vaka sayısında son günlerde yaşanan artış sonrası yeni bir kısıtlama kararı aldı.
Ankara Valiliği Son Dakika Açıklaması: 15 Gün Boyunca Tüm Şehir İçin Yeni Yasak ve Kısıtlama Kararı Açıklandı!

Ankara Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu korana virüs vaka sayısında son günlerde yaşanan artış sonrası yeni bir kısıtlama kararı aldı. Pandemi döneminde en çok vaka görülen şehirler sıralamasında İstanbul'un hemen gerisinde ilk sırada yer alan Ankara için 15 gün boyunca Valilik tarafından açıklanan karar ile çok konuşulacak yeni bir kısıtlamaya imza atıldı. Barolar tarafında yapılacak olan Büyük Savunma Mitingi öncesi açıklanan çok tartışılacak karar haberimizde...

Korana virüs vaka sayısının giderek arttığı iller arasında yer alan ve ikinci dalga endişesi yaşayan Ankara için yeni bir yasak kararı açıklandı.



ANKARA'DA 15 GÜN BOYUNCA TOPLANTI, GÖSTERİ VE YÜRÜYÜŞ YASAKLANDI!



Ankara Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan son dakika kararı Valiliğin internet sitesi üzerinden kamuoyu ile paylaşıldı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve baroların büyük tepkisine neden olan yeni yasal düzenleme öncesi yarın yapılacağı açıklanan Büyük Savunmma Mitingi öncesi açıklanan karar beraberinde farklı tepkiler de getirdi.



Ankara Valiliği resmi internet sitesi üzerinden yapılan duyuruda son dönemde alınan tüm tedbirlere rağmen şehirde yeni korana virüs vaka tanı sayısında yaşanan artışın tehlikeli boyutlara ulaştığı neden gösterilerek "İlimizde 15 gün süreyle 2911 sayılı Kanun kapsamında insanların toplu olarak bir araya gelmelerine neden olabilecek her türlü toplantı, gösteri yürüyüşü vb. faaliyetlerin düzenlenmesinin kısıtlanmasına, Alınan bu kararlara aykırı hareket edenlere 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve diğer mevzuatın öngördüğü müeyyidelerin uygulanmasına, Oy birliği ile karar verildi" ifadelerine yer verildi.



Ankara Valiliği Son Dakika Açıklaması: 15 Gün Boyunca Tüm Şehir İçin Yeni Yasak ve Kısıtlama Kararı Açıklandı!



KARAR BAROLARIN YÜRÜYÜŞÜNÜ ENGELLEMEK İÇİN Mİ ALINDI?



Söz konusu kararın barolar tarafından yarın yapılacağı açıklanan büyük savunma mitingi öncesinde alınması nedeni ile eleştiri konusu olurken alınan karar kapsamında yarın yapılması planlanan mitingde valilik kararı ile iptal edilmiş oldu.



Emlak365.com