Ayasofya Camii Nerede, Halk Otobüsü, Metro, Otobüs, Arabayla Nasıl Gidilir, Otopark Var Mı?

Türkiye bugün ibadete açılacak olana Ayasofya Camii için geri sayıma başlarken Cuma namazı öncesi vatandaşlarda Ayasoyfa Camisine nasıl gidilir, Ayasofya camii nerede, Sultanahmet Meydanı Cuma namazı saat kaçta gibi soruların yanıtlarını arıyor.
Ayasofya Camii Nerede, Halk Otobüsü, Metro, Otobüs, Arabayla Nasıl Gidilir, Otopark Var Mı?

Türkiye bugün ibadete açılacak olana Ayasofya Camii için geri sayıma başlarken Cuma namazı öncesi vatandaşlarda Ayasoyfa Camisine nasıl gidilir, Ayasofya camii nerede, Sultanahmet Meydanı Cuma namazı saat kaçta gibi soruların yanıtlarını arıyor. Peki, Ayasofya Camii'ne nasıl gidilir, Ayasofya cami'nde ilk namaz saat kaçta, Ayasofya metro ile nasıl gidilir, Ayasofya'ya metrobüsle nasıl gidilir, hangi durakta inilir, hangi metro / metrobüs durağı var, otopark var mı, Ayasofya camisine en yakın otopark nerede? Soruların yanıtları haberimizde..

Türkiye bugün ibadete açılacak olan Ayasofya Camii için hazırlıkları yakından takip ediyor.



Sadece İstanbulluların değil yurt içerisinden de çok sayıda kişi Ayasofya'da 86 yıl sonra kılınacak ilk namaz için şehre akın ederken korana virüs salgınına rağmen büyük bir kalabalığın bu tarihi ana şahitlik etmesi bekleniyor.



AYASOFYA CAMİİ'NDE İLK NAMAZ / CUMA NAMAZI BUGÜN SAAT KAÇTA KILINACAK?



Alınan üst düzey güvenlik önlemleri ve yapılan çalışmalarda sona gelindi. Ayasofya camii Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı ilk Cuma namazı için hazırlandı.



Saat 10:00 itibari ile girişlerin başladığı Ayasofya Camii Cuma namazı ile resmen ibadete açılmış olacak. İstanbul'da Cuma namazı saat 13:17 itibari ile kılınacak.



AYASOFYA CAMİİ NEREDE, NASIL GİDİLİR, ŞEHİR DIŞINDAN GELENLEN NE YAPACAK, OTOPARK OLARAK NERESİ KULLANILACAK?



Konu hakkında açıklama yapan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya "Kennedy, Reşadiye, Ragıp Gümüşpala caddeleri de aynı saatler arasında trafiğe kapalı olacaktır. Bu araçların tarihi yarımadadan çıkışlarına da saat 24'e kadar izin verilecek. Deniz, metro, Marmaray seferleri devam edecektir. Tramvay seferleri devam edecek, Eminönü - Beyazıt istasyonları arasında seferler yapılmayacaktır.



Burası önemli arkadaşlar. Şehir dışından gelenler için Yenikapı etkinlik alanları park yeri olarak tahsis edilmiştir. Müftülüğümüzün görevleri namaz kılınacak alanlarda vatandaşlarımıza devamlı suretle yardımcı olacaktır. Hemşehrilerimiz başta olmak üzere bütün misafirlerimizin toplu ulaşım araçlarını kullanmalarını önemle tavsiye ediyoruz" diyerek kullanılacak alanları söyledi.



Ayasofya Camii Nerede, Halk Otobüsü, Metro, Otobüs, Arabayla Nasıl Gidilir, Otopark Var Mı?



SULTANAHMET MEYDANI, AYASOFYA CAMİİ'NE METROYLA, METROBÜSLE NASIL GİDİLİR?



Kendi araçları ile giden kişiler için Kazlıçeşme ve Yenikapı noktalarından İSPARK otoparkları ücretsiz olarak hizmet verecek. Buralardan İETT otobüsleri ücretsiz olarak ring hizmetleri verecek.



200 metrelik mesafe ise yürüyerek gidilecek. Eminönü Beyazıt arası durakları için metrobüs ulaşımı dururken, metro, Marmaray seferleri ise normal devam edecek. Yenikapı alanından ulaşım ring seferlerle ücretsiz olarak İETT üzerinden yapılacak.



Ayasofya Camisine gelmek isteyen kişiler bu noktalardan Çatladıkapı'ya kadar getirilecek ve sonrasında 200 metrelik mesafe yürünerek tarihi ana eşlik etmek isteyen kişiler ibadet için açılacak olan bölüme girecekler.



Emlak365.com