Ayasofya'da Cuma Namazı Kılındı, Yunanistan Matem İlan Etti! Bayraklar Yarıya İndirildi, Kiliselerde Çanlar Çalındı

Danıştay tarafından alınan karar sonrasında ibadete açılan Ayasofya'da ilk Cuma Namazı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımı ile kılındı.
Ayasofya'da Cuma Namazı Kılındı, Yunanistan Matem İlan Etti! Bayraklar Yarıya İndirildi, Kiliselerde Çanlar Çalındı

Danıştay tarafından alınan karar sonrasında ibadete açılan Ayasofya'da ilk Cuma Namazı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımı ile kılındı. Sınırlı sayıda kişinin alınmasına rağmen Cuma namazına katılım beklenenden daha yüksek oldu. Aynı saatlerde Yunanistan'da matem ilan edildi ve bayraklar yarıya indirildi. Kiliselerde çanlar çalındı. Detaylar haberimizde...

Ayasofya-i Kebir Camii'nde Cuma namazı kılınırken Yunanistan'da aynı saatlerde matem ilan edilerek kiliselerde çanlar çalındı.



Yunanistan resmi matem ilan ederken tüm ülkede kiliselerde Cuma namazı saatinde bayraklar yarıya indirildi.



YUNANİSTAN AYASOFYA'NIN İBADETE AÇILAMAYACAĞINI SAVUNMUŞTU!



Konu hakkında Yunanistan'da yapılan tüm değerlendirmelerde Ayasofya'nın ibadete açılamayacağı görüşü savunulmuş ve söz konusu kararın siyasi şov olduğu iddia edilmişti.



Danıştay tarafından alınan karar sonrasında Ayasofya'nın ibadete açılma kararının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanmasının sonrasında Yunanistan tarafından büyük tepkiler gelmiş, karar medeni dünyayı provakasyon olarak isimlendirilimişti.



Sert tepki gösteren Yunanistan'ın Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu, "Türkiye'nin Ayasofya'yı camiye dönüştürme kararının doğrudan Yunanların tarihsel belleğini kışkırtmaya yönelik" olduğu savı ile Papa Franciscus ile görüşmüş ve Ayasofya tartışmasında kendilerine uluslararsı tüm cephelerde destek vermelerini istemişti.



AYASOFYA'DA İLK CUMA NAMAZI 350 BİN KİŞİ İLE KILINDI



Korana virüs salgını nedeni ile yapılan kısıtlamalara rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ayasofya'da ilk Cuma namazına 350 bin kişinin katıldığnıı duyurdu. Cuma namazı çıkışı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Fatih Sultan Mehmet Han'ın türbesini ziyaret etti.



Emlak365.com