Bakan Tunç'tan son dakika kira zammı ve arabuluculuk açıklaması!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından yapılan son dakika açıklaması ile birlikte kira zammında ve arabuluculukta son durum ifade edildi.
Bakan Tunç'tan son dakika kira zammı ve arabuluculuk açıklaması!

Yarından itibaren kira anlaşmazlıklarının önüne geçilebilmesi için devreye girecek olan arabuluculuk sistemi hakkında bugün Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından dikkat çekici açıklamalar yapıldı. Tunç, yüzde 25 kira zam sınırı konusunda da bu noktada uzlaşı sağlanabileceğinden bahsetti.

1 EYLÜL'DEN İTİBAREN BAŞLIYOR!

Konu ile ilgili arabuluculuk hakkında sorunun yöneltilmesinin ardından Bakan Tunç tarafından "1 Eylül itibarıyla zorunlu arabuluculuk dönemi başlıyor. Kat mülkiyeti davaları da zorunlu arabuluculuk kapsamında. 1 ay içinde uzlaşma sağlanırsa mahkemeye gidilmeyecek. Tabii anlaşmak zorunda değil taraflar. Yargı yolu açık kapatılmıyor. Anlaşma sağlanabilirse konu dostane bir şekilde çözülmüş olacak. Kira miktarını da konuşabilirler iki taraf istedikten sonra yüzde 25 sınırı da aşılabilir. Buradaki yüzde 25 sınırı şudur ev sahibi kiracısına yüzde 25'in üzerinde bir kira artışını dikte edemez. Eğer kiracı ile kiralayan anlaşıyorsa o ayrı bir konu. Süre ortaya koyabilir tahliye taahhütü ile ilgili konu var." dedi.