Bakan Tunç'tan son dakika yeni Anayasa açıklaması!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından yapılan son dakika açıklaması ile birlikte bir süredir gündemde olan yeni Anayasa açıklaması yapıldı.
Bakan Tunç'tan son dakika yeni Anayasa açıklaması!

Çankırı Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen TÜVGA 4. İl Olağan Genel Kurulu'nda konuşma yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, açıklamalarına "Son 21 yılda da o darbeci, vesayetçi anlayışın müdahaleleri olmasaydı, o milli iradeye karşı gelenlerle mücadele etmemiş olsaydık, onlar olmasaydı o engelleri yaşamasaydı bugün Türkiye çok daha ileride olurdu. Yine de ileride, yine de hayallerinin önüne geçtik. 21 yılda Türkiye'nin fiziki kalkınmasını aslında tamamen yüzde 90'ını tamamlamış durumdayız." ifadeleri ile başladı.

Ardından daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da gündeme getirilen yeni Anayasa hakkında önemli noktalardan bahsedildi.

YENİ ANAYASA AÇIKLAMASI!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından yapılan son dakika açıklaması ile birlikte "Yeni bir Anayasa neden, yeni bir Anayasa, demokratik, sivil ve katılımcı, çoğulcu, hak ve özgürlükleri öne alan bir Anayasayı bu millet meclisi yapmak ve milletin onayına sunmak mecburiyetinde. Milletimiz bunu istiyor. Çünkü darbe Anayasasıyla yönetilmek, bu çağda Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında Türkiye Yüzyılı'nın başlangıcında Türkiye'mize yakışmıyor. İnşallah bunu başarırız. Türkiye Büyük Millet Meclisinde milletvekillerimiz, siyasi partilerimiz herkes millete olan borcunu yerine getirmek durumunda." ifadeleri ile yeni anayasanın yakında yürürlüğe girebileceği ifade edildi.