Bakan Yerlikaya son dakika duyurdu! Bomba hazırlığındaki 5 terörist yakalandı

İçişleri Bakanlığı Ali Yerlikaya tarafından yapılan son duyuru ile birlikte bomba hazırlığında olan 5 teröristin yakalandığı öğrenildi.
Bakan Yerlikaya son dakika duyurdu! Bomba hazırlığındaki 5 terörist yakalandı

Bugün İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından son dakika duyuruldu! Diyarbakır ilinde bomba hazırlığı yapan toplamda 5 terörist için yapılan bu duyuru sonucunda Yerlikaya tarafından ele geçirilen maddeler hakkında da bilgilendirmeler yapıldı.

5 TERÖRİS YAKALANDI!

Yerlikaya, bomba hazırlığındaki teröristlerin yakalanması hakkında "Operasyonları gerçekleştiren EGM İstihbarat Başkanlığımız, Diyarbakır ve Mardin İl Emniyet müdürlüklerimiz, Havacılık Daire Başkanlığımız, Diyarbakır Özel Harekat, TEM ve Bomba İmha Şube Müdürlüklerimizdeki kahramanlarımızı tebrik ediyorum. Bir nebze olsun insanlıktan nasibini almayan hainlere asla acımayacağız. Terör sona erene kadar mücadelemiz devam edecek." dedi.

Operasyon sürecinde yakalanan malzemeler hakkında ise "Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) koordinesinde yürütülen operasyon kapsamında, Diyarbakır'da yakalanan R.D, D.D, O.D, F.D. ve R.D'nin terör örgütü adına "kuryelik" yaptığı ve bombalı eylem hazırlığında oldukları tespit edildi.

Teröristlerin ikametlerinde, PETN patlayıcı madde, A4 patlayıcı, roketatar başlığı ile avometre, saatli anahtar sistemi, patlayıcı devre sistemi, zaman ayarlı patlayıcı ve silah ele geçirildi." dedi.