Bakanlık açıkladı! AFAD ile sel bölgesine 40 milyon TL gönderildi

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan son dakika gelişmesi ile birlikte deprem bölgesine 40 milyon TL yardım gönderildiği öğrenildi.
Bakanlık açıkladı! AFAD ile sel bölgesine 40 milyon TL gönderildi

Dün gece saatlerinde İstanbul ilinde meydana gelen sel felaketinin ardından bakanlık tarafından bölgeye destek çalışmaları başlatıldı. İlk olarak İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda selden etkilenen vatandaşlara 15 bin TL yardım yapılacağı öğrenildi. İçişleri Bakanlığı tarafından ikinci yardım açıklaması geldi. AFAD ile birlikte İstanbul Valiliği'ne 40 milyon TL destek gönderildiği ifade edildi.

VALİLİĞE 40 MİLYON TL GÖNDERİLDİ!

Konu ile ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından,"564 konutla ilgili su basmasından bahsediyoruz. Beş ilçemizde iş yerindeki su basmalarının sayısı da 744. Bu arada il emniyetimiz, ilçe emniyetimizin koordinasyonlarıyla 172 araçta selle ilgili zarar olduğu tespit edildi. Biz İçişleri Bakanlığı olarak, AFAD ile ilk etapta 40 milyon lira Valiliğimizin emrine para gönderdik. Valiliğimiz süratle kaymakamlarımızla istişare ederek bu sayıların karşılığı olarak onlara gerekli ödemeleri yaptı. Bazı kaymakamlarımız evraklarını hızlı bitirdiler. Onlar hesaplarına bu konut ve iş yeriyle ilgili para aktarmaya başladılar. " şeklinde ifadeler ile duyuruldu.

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 3 KİŞİ KAYIP

Depremin hasarlarından bahseden Yerlikaya, "Gerçekten çok üzüntülüyüm. Öncelikle İstanbullu hemşerilerime yürekten geçmiş olsun diliyorum. Sadece acımız İstanbul için değil. Aynı zamanda dün saat 08.30-09.00 aralarında Kırklareli İğneada Sisli Vadi'de bungalov evde misafir olan, kalan 16 vatandaş da büyük sıkıntı çekti. Bu bize malum olur olmaz başta Valimiz olmak üzere AFAD Başkanımız, itfaiye, emniyet, jandarma, askeri birlikler oraya yetişti. Orada zor durumda olan vatandaşlarımızdan 10'unu kurtardık. Maalesef 6'sına ulaşamadık. Arama tarama faaliyetleri dünden itibaren bugün de devam ediyor. Dün 2'sinin cansız bedenine ulaştık. Bugün de bir saat öncesine kadar 3'ünü bulduk. Biri halen kayıp." dedi.