Bakanlık İstanbul sel felaketinin bilançosunu açıkladı! 564 konut, 744 işyerini su bastı

Dün akşam saatlerinde başlayan İstanbul sel felaketinin ardından felaketin geride bıraktığı hasarlar ortaya çıkmaya başladı.
Bakanlık İstanbul sel felaketinin bilançosunu açıkladı! 564 konut, 744 işyerini su bastı

Dün akşam saat 21:00 sularında başlayan sağanak yağış İstanbul'da 5 farklı ilçede yoğun hasarın oluşmasına neden oldu. Yapılan açıklamalara göre bu ilçelerde metrekare başına 125 kilogram yağış düştü. Evlerin ve iş yerlerinin de büyük hasar aldığı bu sel felaketinde yapılan belirlemelere göre 5 vatandaşımızın da sele kapılarak hayatını kaybettiği öğrenildi. Tüm bunların yanı sıra aynı zaman diliminde Kırklareli'de de sel felaketinin yaşandığı kayıtlara geçti.

SEL FELAKETİNİN BİLANÇOSU ORTAYA ÇIKTI!

Konu hakkında bugün Kırklareli ve İstanbul'da dün yaşanan sel felaketinde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya son durumu aktardı. İstanbul'da son belirlemelere göre 5 kişinin hayatını kaybettiği ifade edilirken Kırklareli'nde de hala 1 kişinin arandığı öğrenildi. Sel felaketinin bilançosu hakkında ise Yerlikaya "Ön zarar tespitinin çoğunu yaptık. Akabinde kesin zarar tespitini yapacağız" diyerek "İstanbul’da 5 ilçede 564 konut, 744 işyerini su bastı" bilgisini paylaştı. ifadeleri ile alınan zararların ilk halini paylaştı.

BAKAN ÖZHASEKİ'DEN UYARI GELDİ!

Yaşanan bu sel felaketlerinin ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün yaptığı son değerlendirmelere göre yarın akşam saatlerine kadar, Trabzon'un doğusu, Rize il geneli, Artvin'in kıyı ilçeleri, Kütahya, Uşak, Balıkesir çevreleri, Manisa'nın kuzeydoğusu, Bursa'nın güneyi, Çanakkale'nin doğusu, Afyonkarahisar'ın kuzeyi ile Eskişehir çevrelerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklenmesi nedeniyle olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istirham ediyorum." şeklinde yapılan açıklamalarda yeniden aynı olumsuzlukların oluşmaması için vatandaşların dikkatli olması gerektiği ifade edildi.