Bedelli askerlik ücreti Ocak - Temmuz 2023 açıklandı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı 2023 yılı bedelli askerlik ücretini açıkladı. Bedelli askerlik ücreti kaç TL oldu?
Bedelli askerlik ücreti Ocak - Temmuz 2023 açıklandı!

Türkiye’de çeşitli ücretlerde 2023 güncellemesi yapılmaya devam ediliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Nureddin Nebati imzasıyla yayınlanan genelge ile 2023 yılında uygulanacak olan bedelli askerlik ücretini açıkladı. 2023 yılında geçerli olacak bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu? Bedelli askerlik yapacak olan vatandaşların kaç TL ödemeleri gerekecek?

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ AÇIKLAMASI!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından bugün çok önemli bir genelge yayınlandı. Bu genelgede bedelli askerlik ücreti için de kullanılan bir hesaplamaya dair güncel rakamlar kamuoyuna ilan edildi. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 154. maddesi uyarınca aylık gösterge tablosunda yer alan rakamlar ile ek gösterge ve kıdem aylığı gösterge rakamlarının aylık tutarlara çevrilmesinde uygulanacak olan aylık katsayısının 0,388581 olarak belirlendiği bildirildi. Bu veri ile beraber bedelli askerlik ücreti ile için de hesaplama değişti.

2022 yılında bedelli askerlik ücreti 80.064 TL olarak uygulanıyordu. 2023 yılının Ocak – Temmuz dönemi bedelli askerlik ücreti ise 93.258 TL’ye yükseldi. Açıklanan katsayı ücreti ile yapılan hesaplama ile yeni bedelli askerlik ücreti belirlenmiş oldu.

 

KİMLER BEDELLİ ASKERLİK YAPABİLİR?

Bedelli askerlik yapmak için şartların neler olduğu da merak ediliyor. Bedelli askerlik imkanında fiili olarak askerlik hizmetine başlamamış olan vatandaşlar yararlanabiliyorlar. Burada herhangi bir yaş sınırlaması uygulanmıyor. Bedelli askerlik yapmak isteyenlerden yoklaması olmayan yükümlülerin sağlık muayenelerini tamamlayarak askerliğe elverişlidir kararı verilmiş olması gerekiyor. Bedelli askerlikten yararlanma hakkı elde edip bu haktan vazgeçenlerin bedelli askerlik hakları bulunmuyor.